Nikić pristao na kresanje ugovoraStoper vodećeg tima Prve lige FBiH Budućnosti Emir Jusić (23) i lijevi bek Zvijezde iz Gračanice Dženan Krajišnik nove su mete Čelika za zimski prijelazni rok.Obojica su ponikli u zeničkom klubu, a sportski direktor Nermin Šabić već je razgovarao s njima o eventualnom povratku na Bilino polje.

- Možda je šteta da u ovom trenutku vratimo Jusića, jer je mlad, a ima zapaženu ulogu u Budućnosti, koja se bori za ulazak u Premijer ligu. Stoga je, ipak, realnije da ga vratimo naljeto, ali ćemo pokušati već sada potpisati ugovor s njim.

Krajišnik je, s druge strane, još član Zvijezde, pa ćemo vidjeti da li ćemo se uspjeti dogovoriti - kaže Šabić.

Prema njegovim riječima, uskoro bi trebao biti riješen status Bojana Puzigaće, koji je, uz Fila Džeksona (Phill Jackson), izložen na prodaju.

- U vezi s Puzigaćom kontaktiramo sa Borcem koji je zainteresiran. Što se Džeksona tiče, poslali smo ponude na nekoliko adresa, ali još nemamo ništa konkretno - dodaje Šabić.

Govoreći o najavljenom smanjivanju ugovora, naš sagovornik ističe da su, za sada, naišli
na pozitivan odgovor Branislava Nikića.

- Nikić je bio vrlo korektan, pristao je na smanjenje ugovora. Očekujemo da će i drugi igrači biti kooperativni, jer svima je u cilju da im plaće ne kasne - zaključuje Šabić.

On će u ponedjeljak, najvjerovatnije sa direktorom Zaimom Mujezinovićem, otputovati u Istru, kako bi na licu mjesta vidjeli sadržaje i finansijske uvjete destinacija s kojih imaju ponude za odlazak na pripreme početkom februara.