Malkočević dobio ultimatum: Kariću nema mjesta na klupiSakib Malkočević bi, kako sada stvari stoje, mogao dobiti otkaz i prije nego što u svom četvrtom mandatu na Tušnju odradi ijednu utakmicu.Malkočević je prije nekoliko dana imenovan za prvog trenera, ni pola godine nakon što je ljetos podnio ostavku. Za pomoćnika je odredio Denisa Karića.

Međutim, Uprava Slobode se s njegovim izborom nije složila. Rukovodstvo kluba ne želi Karića, već traži da u stručnom štabu ostanu Adnan Osmanhodžić, koji je dva puta ove sezone vodio ekipu kao prvi trener, te Mirsad Dedić i Enver Hukić. Nije prihvaćen ni Malkočevićev prijedlog da ima četvoricu pomoćnika.

Jučer je ovim povodom održan sastanak, nakon kojeg nam je predsjednik kluba Salih Šabović rekao da je Malkočeviću postavljen ultimatum.

- Upravni odbor je donio odluku od koje neće odstupiti. Malkočević ima vremena da se do četvrtka izjasni. Nama je u ovom trenutku neprihvatljivo da u stručnom štabu imamo toliki broj trenera. Teško je to isfinansirati.

Osmanhodžić je u dva navrata bio prvi trener i mi se nipošto ne smijemo tako lako odreći čovjeka koji je u najtežim trenucima uskakao na mjesto šefa stručnog štaba. Vidjet ćemo šta će odlučiti Malkočević, pa ćemo nakon toga imati jasniju situaciju - kazao je Šabović.

Ovim je nastavljena Slobodina tragikomična priča o trenerima. Pripreme je ljetos vodio Malkočević, na čije je mjesto, nakon njegove ostavke, privremeno postavljen dotadašnji pomoćnik Osmanhodžić. Potom je doveden Nermin Hadžiahmetović, da bi nakon razlaza s njim Osmanhodžić ponovo preuzeo tim. Poslije završetka jesenje polusezone imenovan je Malkočević.