Slavija na pripreme ide u ĐevđelijuPredsjednik Slavije Dragan Kulina i direktor Milorad Košarac boravili su minulih dana u Đevđeliji, gdje su dogovarali mogućnost zimskih priprema ekipe u ovom makedonskom mjestu. Sastali su se sa čelnicima Slavije iz Skoplja.

- To je klub iz predgrađa Skoplja, iz mjesta Vodno. Trenutno su lider Treće lige Makedonije, s ambicijom da se presele u viši rang. Dogovarali smo saradnju s njima, uključujući i reciprocitet da mi dio zimskih priprema odradimo kod njih, a onda na ljeto mi njima omogućimo rad na ovim prostorima.

Uvjeti su tamo fantastični, počev od toga da temperatura nikada ne pada ispod nule, do kompletnog sadržaja, uključujući i četiri terena koji zadovoljavaju uvjete za ovu fazu priprema - rekao nam je Košarac.

Prema njegovim riječima, ekipa će se nakon zimskog odmora okupiti 12. januara, a u Đevđeliju otputovati 20. te tamo ostati deset dana. Kaže da neće biti teško naći protivnike za test-utakmice, a veoma je izvjestan susret sa grčkim prvoligašem PAOK-om iz Soluna, grada udaljenog svega 70 kilometara.

Košarac naglašava da nije ove saradnje, zbog teške finansijske situacije Slavija bi teško obavila zimske pripreme negdje vani.

Teren u katastrofalnom stanju

Uprkos finansijskim teškoćama s kojima se klub susreće, Košarac kaže da radovi na stadionu idu predviđenom dinamikom.

- Semafor je završen, preostala je samo montaža. Sredstva za reflektore su obezbijeđena, ostalo je da riješimo papirologiju i vjerujem da će do ljeta naredne godine utakmice u Lukavici biti igrane u noćnim terminima. Najveći problem je teren, u katastrofalnom je stanju. Prvenstvo rano počinje i to je loše, ali moramo nešto učiniti po tom pitanje - istakao je Košarac.