Nerazumno je da Barbarez bude selektorPrije dva dana u javnost je procurila informacija kako će nogometni funkcionari iz RS-a za izbornika predložiti Ljupka Petrovića, trenera koji je s Crvenom zvezdom osvojio naslov prvaka Europe. Ipak, iako je i sam Petrović u izjavama za nekoliko medija potvrdio zainteresiranost za preuzimanje nogometne selekcije BiH, od člana Predsjedništva N/FSBiH Bogdana Čeke saznali smo kako sa ovim stručnjakom nitko nije kontaktirao, pise Oslobođenje.

 "Pročitao sam u medijima kako će on biti prijedlog iz RS-a, ali to nema veze s istinom", kaže Čeko i dodaje kako će on, najvjerojatnije, predložiti Safeta Sušića.

"U ponedjeljak je sastanak na kojem će se iznijeti prijedlozi za izbornika. Nećemo insistirati na tome da što prije imenujemo izbornika, kako bismo barem uštedjeli još jednu plaću. Uostalom, nigdje nam se ne žuri, jer je prva utakmica tek u ožujku", objašnjava Čeko i dodaje da će se on truditi da BiH za izbornika dobije neko provjereno ime.

"Moramo dobro razmisliti koga ćemo izabrati. Moramo dovesti nekoga čije će imenovanje imati smisla, jer BiH može otići na EP. Potreban nam je trener s iskustvom i s rezultatom", kaže Čeko, koji je na pitanje znači li to da favorit igrača, navijača i novinara Sergej Barbarez neće biti ni predložen.

"Već sam rekao da RS neće biti protiv Barbareza ukoliko se svi slože oko toga. Međutim, nije razumno da sada on bude izbornik, jer reprezentacija nije nešto na čemu se treba učiti. Postoji varijanta da on bude pomoćnik izborniku, ali to tek treba vidjeti. Nama je potreban čovjek koji može izgurati kvalifikacije i plasirati se na EP", smatra Čeko.

Sarajevski dnevnik na kraju napominje i to da će se u konkurenciji za izbornika BiH naći i nekadašnji trener Slovenije Srečko Katanac, koji bi čak mogao biti i jedan od favorita za preuzimanje bh. izabrane vrste.