S čelnicima FS BiH ne može se sarađivatiNakon odlaska Miroslava Blaževića, među kandidatima za selektora fudbalske reprezentacije BiH, ponovo se spominje Meho Kodro, bivši sjajni centarfor Veleža i reprezentacije BiH, koji je, prije nešto više od godinu dana, i pored ogromne podrške javnosti, smijenjen sa mjesta selektora.

Mnogi navijači Kodru bi, uz Sergeja Barbareza, najradije vidjeli na selektorskoj poziciji, a bivši kapiten bh. reprezentacije, u razgovoru za „Dnevni avaz“, rekao je da je raspoložen za saradnju, ali da ne želi sarađivati s čelnicima FS BiH, koji su ga i smijenili na ružan i neljudski način.

„Tek, ako i kad dođe do promjena, spreman sam za saradnju“, kazao je popularni Meho, dodavši da ljudi koje vode savez nemaju projekat, ne znaju šta hoće i da zbog toga i dolazi do čestih smjena selektora.

Meho Kodro osvrnuo se i na sjajne igre Veleža u ovom prvenstvu, rekavši da je Velež dokazao da ima dobru ekipu, koja može postići od dosadašnjih rezultata.

„Uvjeren sam da će se moji 'rođen' uključiti u trku za Evropu. Prema informacijama s kojima raspolažem, Velež ima dosta dobrih igrača, koji su sazreli za borbu za titulu prvaka. Sve se poklopilo, igrači, trener, uprava, iako znam da su finansije i dalje problem. Uz sve to, drago mi je što Mostar opet živi za fudbal i za Velež“, rekao je Meho Kodro.