Četvrti povratak Zahirovića u RudarNakon pet godina provedenih na Islandu, gdje je sa dosta uspjeha nastupao u nekoliko drugoligaških ekipa, Ševal Zahirović ponovo je u rodnom Kaknju. Svoje usluge ponudio je matičnom klubu, koje su trener Šešlija i predsjednik Mušija objeručke prihvatili.

- I ako imam 37 godina smatram da mogu još igrati i svojim iskustvom pomoći da Rudar vratim na stare staze uspjeha. Osjećam se fenomelano i ako trener Šešlija smatra da mu trebam, rado ću nastaviti karijeru u Rudaru, kaže Ševal Zahirović, bez dvojbe, jedan od najboljih napadača koji su nosili "Zeleno-crni" dres u premijerligaškom natjecanju.

Trener Milomir Šešlija smatra da njegovoj ekipi upravo nedostaje profil igrača tipa Zahirovića.

- Zahirović je tip igrača koji će otvoriti oči mladima i svojim bogatim internacionalnim iskustvom pomoći da prevaziđu Rudar. U njemu smo dobili lidera koji je uparavo nedostajao ovoj ekipi i mislim da ćemo njegovim povratkom riješiti neefikasnost koja je rak - rana sadašnjeg sastava Rudara, riječi su trenera Milomira Šešlije.

I predsjednik Mušija ne krije zadovoljstvo Zahirovićevim povratkom koji bi trebao biti istinsko pojačanje, ali i predvodnik novog, mladog talasa Rudarevih poletaraca.

-Bez obzira na godine, mislim da će Zahirović dosta značiti za našu ekipu, prije svega, za mlade igrače kojima je bio i ostao uzor. Njegovo ogromno iskustvo, ali i veliko nogometno znanje, sigurno će biti od velike koristi i iskren da budem, sretan sam što će karijeru završiti u našem klubu.

Interesantno je istaći da je ovo četvrti povratak Ševala Zahirovića. Iz Rudara je prvo otišao u Primorje iz Ajdovštine (Slovenija), zatim u Sarajevo, te Karnten (Austrija) i na kraju Island .Uz Ramiza Husića, jedini je poslijerani nogometaš Rudara koji je zabilježio nastup u A reprezentaciji Bosne i Hercegovine (kod selektora Mušovića na turniru u Maleziji, op.a.)

Prema riječima predsjednika Mensura Mušije, Zahirović neće biti jedino pojačanje Rudara jer "Zeleno-crni" planiraju angažirati još dvojicu kvalitetnih igrača i par perspektivnih mladića koji će kroz pripremne utakmice biti testirani i ako pokažu da imaju ambicija i kvaliteta i oni će potpisati ugovore i biti u konkurenciji za proljetne okršaje.

KakanjLive / M.Komšo