Podrška Dragana Džajića FK LaktašimaDragan Džajić, fudbalska legenda Crvene zvezde i bivše Jugoslavije, juče je bio specijalni gost Izbora najboljih sportista Laktaša, a ovom prilikom je obišao i Fudbalski klub Laktaši. Džajić se pobliže upoznao sa stanjem u ovom fudbalskom kolektivu, kojem ove sezone u Premijer ligi ne ide najbolje, a ni stanje s finansijama nije ništa bolje.

"Žao mi je što su Laktaši nakon jesenje sezone završili na poslednjem mestu, ali u razgovorima sa ljudima iz kluba sam saznao da Laktaši prolaze kroz promene i da će uskoro biti bolje. Očekujem da na proleće izbore ostanak u Premijer ligi jer to zaslužuju. Isto tako znam da banjalučkom Borcu ove sezone ide jako dobro i veoma mi je drago što je najveći klub u RS u vrhu tabele. I Borcu i Laktašima želim puno sreće i što bolje rezultate", poručio je Džajić.

Njega je juče primio i Milovan Topolović, načelnik Laktaša, a jedan od najboljih igrača koji su nosili dres beogradske Zvezde rekao je i šta misli o inicijativi da postane počasni predsjednik Laktaša:

"Ukoliko dobijem zvaničnu ponudu verovatno bih je i prihvatio. Ali, tada bih imao obavezu da pomognem klubu, a želim i hoću da pomognem koliko mogu. Ja sam iz male sredine i uvek ću pomoći klubovima iz manjih sredina da postanu jaki".

Legenda Zvezde je rekao i nekoliko riječi o sudskom procesu protiv njega.

"Grupa ljudi hoće da me uništi na svakom planu, ali nisu uspeli. Moja porodica i ja smo prošli kroz težak period, ali prebrodili smo sve to jer javnost je uz nas. Brzo će ovome i kraj, ali želim da zahvalim svima na podršci", kazao je Džajić.

Nikola Vujaković, predsjednik Skupštine Laktaša, kazao je da će im Džajićeva posjeta biti dodatna snaga da prebrode tešku situaciju.

"Nismo baš u dobrom položaju, ali s novim rukovodstvom krenućemo naprijed. Podrška od legende kakva je Dragan Džajić daće nam dodatnu snagu da isplivamo", poručio je Vujaković.
Đurica bez premca

Košarkaš Bojan Đurica izabran je za najboljeg sportistu Laktaša za 2009. godinu. Đurici, prvotimcu KK Igokea iz Aleksandrovca, ovo je drugo priznanje najboljeg u laktaškoj opštini jer je ovu titulu osvojio i 2006. Na svečanoj manifestaciji Izbora najboljih sportista, koja je sinoć održana u Laktašima, drugo mjesto je osvojio Darko Radanović iz Kuglaškog kluba Laktaši, a slijede Milica Savić (Džudo klub Laktaši), Lana Lekić (Plivački klub Delfin), Željko Trivić (Fudbalski klub Župa) i Darko Malinić (Lovačko društvo Kozara).

Za najbolju ekipu proglašen je Košarkaški klub Igokea iz Aleksandrovca, dok se titulom najboljeg sportskog radnika okitio Slobodan Jovandić iz Odbojkaškog kluba invalida Laktaši. Izabran je i najbolji trener, a ta titula je otišla u ruke Brankici Kepčiji iz Plivačkog kluba Delfin. Džudistkinja Laktaša Zorana Malbašić je najbolja sportistkinja do 18 godina, a najperspektivnija sportistkinja od 10 do 16 godina je Ivana Cvikić iz Plivačkog kluba Delfin.

Najbolji sportista do 18 godina je košarkaš Igokee Marko Miletić, a najperspektivniji sportista od 10 do 16 godina je član FK Laktaši Vladimir Petković. Organizator ove manifestacije bili su Udruženje sportista Laktaša. Pokrovitelj je bila Skupština opštine Laktaši, a generalni sponzor "Elektroprivreda RS".