Iz Saveza su već stupili u kontakt sa Sušićem!Nakon što je Safet Sušić u nekoliko medijskih istupa prihvatio eventualne razgovore sa Nogometnim savezom BiH na temu selektor nogometne reprezentacije BiH, nije dugo trebalo da iz krovne kuće bh. fudbala krenu u akciju.

Usijali su se telefoni, uspostavljena je veza Sarajevo - Pariz, Sušić je morao pojasniti da li je konačno promjenio mišljenje i da li je zaista otvoren za razgovor.

Saznajemo da je Sušić prvo razgovarao s jednim članom Izvršnog odbora, koji je želio da ostane anoniman.

- Pape je rekao da želi razgovarati, da je zainteresovan jer imamo dobru reprezentaciju. Nije bilo nikakve ponude, već smo razmijenili mišljenje. Bio je jako korektan. Pitao je zašto se žuri s izborom selektora. Kad sam mu objasnio da očekujemo od novog selektora da odmah krene s poslom, onda je pitao kakva je situacija u Savezu. Ustvrdio je da ga ne zanima ko je ko u Savezu, već mu je isključivo važna reprezentacija. Na kraju smo se složili da treba da razmisli o svemu, da konsultuje porodicu, ali i da mi u Savezu vidimo da li ćemo zauzeti jedinstven stav i kakav će on biti - rekao nam je jedan član Izvršnog odbora NSBiH.

Sušić se pojavio kao najozbiljniji protukandidat Sergeju Barbarezu koji je dobio veliku potporu javnosti i medija. ''Sergej nacionale'' je do sada jedini javno priznao da želi funkciju selektora i da je spreman da povede reprezentaciju u kvalifikacije za Euro 2012. godine.