Semjon Milošević: Oblačim dres SlobodeTrebinjski defanzivac Semjon Milošević, po svemu sudeći, biće prvo pojačanje tuzlanske Slobode u zimskom prelaznom roku. Njegovo ime trener Sakib Malkočević uvrstio je na listu želja, jer je stručni štab stanovišta kako su Slobodi neophodni nogometaši u posljednjoj liniji.

- Telefonskim putem obavio sam razgovore sa rukovodstvom Slobode. Danas (srijeda) dolazim na Tušanj kako bi finalizirali pregovore. Mogu reći kako smo pronašli zajednički jezik i da ću u narednom periodu nositi dres Slobode - kaže Milošević.

Podsjećanja radi Milošević je sezonu počeo u Leotaru. Odigrao je 11 kola, a onda je dobio poziv iz Irana.

- Leotar je bio četvrti na tabeli i nisu mi pravili nikakve probleme oko odlaska u Iran. Međutim, situacija s novim angažmanom se nenadano zakomplikovana, a iz Uprave Leotara su mi poručili kako me zbog očuvanja identiteta kluba ne primaju nazad. Nisam mnogo izgubio, jer su četiri kola ostala do kraja jesenjeg dijela, a evo vidite da me je Sloboda odmah po okončanju polusezone pozvala na pregovore - kaže Milošević.

Na Malkočevićevoj listi želja nalaze se Adnan Jahić (Inđija) i Damir Smajlović (slobodan igrač).

- Upravni odbor usvojio je listu želja Sakiba Malkočevića. Međutim, alternativa Jahića je Muahmer Zoletić iz Slavena. Na narednoj sjednici UO Malkočević će morati obrazložiti takav stav, jer imamo saznanja kako Zoletić nije standardan u taboru Živiničana - kaže klupski portparol Nedim Ćudić.

E. S.

Šef traži Medulin

Na Upravnom odboru usvojen je plan i program zimskih priprema koje počinju 6. januara. Malkočević je planirao da ekipa na Tušnju ostane do 20. januara, poslije čega slijedi sedmodnevni odlazak na Zlaču. Završni dio priprema od 14. februrura, prema Malkočeviću, trebao bi se održati u Medulinu.

- Vidjećemo gdje će biti finale priprema. Malkočević je tražio Medulin, ali je ta solucija duplo skuplja od odlaska u Ulcinj ili Herceg Novi. U kombinacijama je i Antalija, ali će UO tražiti mišljenje Malkočevića, koji će na koncu morati obrazložiti i odabir svojih prvih saradnika, odnosno imenovanje za pomoćnika Denisa Karića i Mirsada Dedića - kaže Ćudić.