FK Borac: Jači kadar za EvropuKvalitetno ćemo se pojačati tokom zimskog prelaznog roka jer naš cilj je plasman u Evropu, a možemo da ga ostvarimo samo ukoliko ojačamo igrački kadar. Proljeće će da bude mnogo teže nego jesen, svjesni smo toga i u skladu s tom činjenicom radićemo tokom zimske pijace.

Ovo je istakao sportski direktor Borca Muhamed Ibrahimbegović Fišer poslije sastanka koji je održao s direktorom kluba Radmilom Šipovcem i šefom stručnog štaba Velimirom Stojnićem.

Iako prelazni rok počinje tek 4. januara u Borcu ne miruju, svako od pomenutog trilinga je dobio zaduženja vezano za pregovore sa eventualnim pojačanjima. Za nekoliko dana prikupljene informacije poslije obavljenih razgovora s potencijalnim pojačanjima biće prezentovane i članovima Upravnog odbora.

- Obavili smo nekoliko razgovora, ali u ovom trenutku je još rano da izlazimo u javnost sa imenima. Trener Stojnić je iznio svoje mišljenje i prezentovao nam pozicije u timu na kojima prioritetno moramo da ojačamo konkurenciju. Sagledaćemo realno situaciju do početka prelaznog roka koji ćemo, u potpunosti, dočekati spremno - kazao je popularni Fišer.

Borac će idućeg vikenda, 19. i 20. decembra nastupati na turniru u sarajevskoj "Skenderiji". Na njemu će u dresu kluba biti jedno novo ime.

- Riječ je o Almiru Kahrimanoviću koji je došao iz Velike Kladuše. On će biti na probi i ukoliko zadovolji kriterijume stručnog štaba potpisaće ugovor s Borcem. Takođe, obavili smo i razgovore s jednim igračem iz Bakua i on će takođe doći na probu. Igra na poziciji desnog bočnog. Blizu smo i rješenja na lijevom boku, želimo da vratimo našeg nekadašnjeg člana. O imenima ćemo pričati kad konkretizujemo stvari - rekao je Ibrahimbegović.

Potom je, nekadašnji golgeter banjolučkog kluba dodao:

- U budućnosti više pažnje posvetićemo omladinskom pogonu iz kojeg moramo da regrutujemo igrače za prvi tim. To mora da bude naše opredjeljenje - kazao je Fišer.
Avdukić na meti

Asmir Avdukić, golman Rudar Prijedora, nalazi se na meti drugoplasiranog tima u jesenjoj sezoni Premijer lige BiH. Stameni čuvar mreže koji je u Prijedor stigao iz bijeljinskog Radnika jedno vrijeme je bio i reprezentativac, a da li će doći do konkretnih pregovora ostaje da se vidi. Tek, na banjolučkom Gradskom stadionu žele da pojačaju i konkurenciju među stativama.