Članovi NSBiH potvrdili ostavku Miroslava Ćire BlaževićaČlanovi Predsjedništva Nogometnog saveza (NS) BiH potvrdili su danas da je Miroslav Blažević podnio ostavku na funkciju selektora bh. reprezentacije.Predsjednik NS BiH Sulejman Čolaković je kazao da je ostavka Ćire Blaževića, možda, i najbolje rješenje u sadašnjoj situaciji.

- Za razloge ostavke nisam ni pitao, no to je Blaževićev izbor i možda najbolje rješenje - kazao je Čolaković medijima u BiH.

Drugi član Predsjedništva NS BiH Bogdan Čeko nije imao posebnih komentara na Blaževićevu ostavku.

- Trebamo se čovjeku zahvaliti za dosadašnjem radu i to je to - kazao je Čeko.

Jedino je član vrha NS BiH Iljo Domiković rekao da žali zbog ostavke dosadašnjeg selektora bh. repezentacije.

- Jako sam iznenađen... Mislim da su NS BiH i zemlja izgubili najvećeg stručnjaka - kazao je Dominković.

Nakon što je objavljena informacija da je Blažević u petak pismenu ostavku uputio generalnom sekretaru NS BiH Munibu Ušanoviću, Ćiro je otkazao dolazak u Sarajevo na sjednicu Izvršnog odbora NS BiH, na kojoj je trebalo biti razgovarano o stanju u reprezentaciji nakon završetka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine.

Blažević je  jednogodišnji ugovor s NS BiH potpisao u julu 2009. godine.

Prema nepotvrđenim informacijama, Ćiro Blažević, dosadašnji bh. selektor, već je sklopio novi trenerski ugovor s kineskim klubom Shanghai Shenua i za ovaj aranžman, navodno, trebao bi dobiti godišnju platu od milion eura