U reprezentaciji se može igrati ako imate dobrog menadzeraAdnan Čustović je u posljednja četiri susreta tri puta bio strijelac u belgijskom šampionatu. Nakon golova protiv Šarloa i Standarda, naš internacionalac je postigao pogodak i na gostovanju kod Mehelena. Jedino se u strijelce nije upisao u meču sa Serkl Brižom.

Čustoviću je ovo bio peti gol u sezoni u kojoj je imao mnogo trauma i stresova. Nakon što je ispao iz reprezentacije BiH, Mostarac je imao i svađu sa trenerom Mišelom Prudomom (Michel Preud’homme). Pale su bile i teške riječi.

Gol protiv Turske

- Sada je sve uredu. Trener mi daleko više vjeruje, nego prije naše svađe. Shvatio je da me nepotrebno zapostavio, da sam potreban ekipi i sve se vratilo na najbolji način. Sada smo se pomirili - kaže Čustović.

Sa strijelcem pobjedonosnog gola protiv Turske (3:2) u posljednjim minutama utakmice 2. juna 2007. godine, razgovarali smo i o reprezentaciji BiH.

- BiH ima sjajne napadače, ali je bilo mjesta i za mene. Znam da mogu pomoći, jer sam igrač prekida, tako je bilo i protiv Turske. Kod Blaževića nisam imao povjerenje, jer me vjerovatno i ne zna. Veći je problem u NSBiH - kaže Čustović.

Željeli smo da nam pojasni na šta je konkretno mislio. Čustović je bio krajnje jasan. - NSBiH treba daleko veću pažnju posvetiti igračima koji igraju u inostranstvu. Ali oni nas uopće ne prate. Pa znate li koliko samo ima mladih igrača u Danskoj, Švedskoj, Norveškoj, Švicarskoj... U reprezentaciji BiH se može biti samo ako imate dobrog menadžera, a on poznaje ljude u NSBiH.

Niko od odgovornih neće ni da se pomakne iz kancelarije, a htjeli bi da imamo vrhunsku reprezentaciju. Da su se ljudi iz NSBiH malo više angažirali, možda bi i otišli na Mundijal, jer bi sigurno otkrili dva, tri nova igrača - kazao je Čustović.

Bez sreće u Lisabonu

Adnan je pratio utakmice baraža sa Portugalom. Kaže da smo našu šansu propustili u Lisabonu. - U Portugalu nismo imali sreće i to nas je koštalo plasmana. U Zenici se i nismo mogli nadati uspjehu i pobjedi bez četiri ključna igrača. Čuo sam za nove potrese u našem Savezu. Sada je bitno da reprezentacija ostane na istom nivou, da nakon nove bure ne kleknemo na koljena. Ti ne bi dobro bilo - rekao je Čustović, koji će tek na ljeto doći na odmor u Mostar, jer ga tokom zime očekuju nova golgeterska iskušenja u belgijskoj ligi.