Malkočević spasava SloboduU najnezahvalnijem trenutku trener Sakib Malkočević četvrti put u karijeri latio se posla u tuzlanskom FK Sloboda. U tri navrata spasio je klub od ispadanja u niži rang, a trenutnu situaciju ocjenjuje najtežom dosad.

"Imamo bodovni deficit, narušen imidž kluba, a ostali smo i bez navijača. Potrebna su nam igračka pojačanja i maksimalno jedinstvo svih ljudi koji se 'vrte' oko Slobode. Ukoliko toga ne bude, teško ćemo ostvariti zacrtani cilj", kaže Malkočević.

Podsjećanja radi, nogometaši Slobode su jesenju polusezonu okončali na pretposljednjem mjestu Premijer lige BiH sa 14 bodova uz gol razliku 10:23.

"Na ruku nam ne ide proljetni raspored. Imamo utakmicu više na domaćem terenu, ali nam u goste dolazi sedam prvoplasiranih ekipa. Slobodi su potrebna pojačanja, a i od postojećeg igračkog kadra moramo izvući maksimum. Smatram kako su igrali s određenom dozom rezerve i da nisu pružali svoj maksimum", kaže Malkočević.

On još nije imenovao svoje pomoćnike, niti je sastavio listu eventualnih pojačanja.

"Uskoro ću donijeti odluku o svojim pomoćnicima. Kandidati su Denis Karić, Adnan Osmanhodžić, Marijan Đurić... Kada je riječ o pojačanjima, interesantni su nam Semjon Milošević i Damir Smajlović. Imamo još mjesec dana do početka priprema i do tada vjerujem da će se gorući problemi riješiti", zaključuje Malkočević, novi-stari kormilar tuzlanskih fudbalera.