Borcev cilj EvropaIzdanak Borčeve škole, Nemanja Bilbija, jedan je od fudbalera koji je sigurno obilježio proteklu polusezonu u Premijer ligi. Dobrim igrama privukao je pažnju novosadske Vojvodine, ali i njemačkog bundesligaša Šalkea.

- Sve su to samo špekulacije, istina je da su me pojedini klubovi pratili, ali sasvim sam siguran da ću sezonu do kraja odraditi u Borcu, a tek onda mogu početi razmišljati o eventualoj promjeni kluba.

Borcu je malo falilo da se okiti titulom jesenjeg prvaka, ali Bilbija nije nezadovoljan.

Iskreno, kada pogledam svih 15 kola onda mogu reći da sam i više nego zadovoljan drugim mjestom na kraju polusezone. Ostaje gorčina zbog poraza u 15. kolu od Sarajeva pred našim navijačima, ali sve u svemu, ja sam prezadovoljan. Što se tiče mojih igara, onda isto tako mogu reći da sam zadovoljan onim što sam pokazao u ovih 15 kola.

Međutim, mislim da mogu biti još bolji i daću sve od sebe da na proljeće prikažem još kvalitetnije partije. Mislim da pored nas najveće šanse da prvi prođu kroz cilj imaju Široki i Sarajevo, ali nikako ne smijemo otpisati dva mostarska kluba, Velež i Zrinjski. Cilj Borca je izlazak na evropsku scenu, da li preko prvenstva ili kupa, nije ni bitno, ali isto tako ukoliko nam se ukaže prilika za titulu, siguran sam da ćemo je znati iskoristiti.