Misimović: Ostajem pri odluci da ne igram za BiHDan nakon poraza Volfsburga od Mančester junajteda i ispadanja iz Lige prvaka, sa bh. reprezentativcima Edinom Džekom i Zvjezdanom Misimovićem sreli smo se u restoranu „La Grotta“. Okupilo se brojno bosansko društvo, Edinov otac Midhat, TV i radijski komentator Marijan Mijajlović sa djevojkom Marinom, njegovi prijatelji iz Breze Mahir, Adi i Jaro.

Dići glavu

Glavna tema razgovora je bila preksinoćnja utakmica. Iako desetkovani, „Crveni đavoli“ su „Vukovima“ sprašili tri komada.

- Život ide dalje. Moramo dići glavu. Ovaj poraz moramo zaboraviti, ma koliko nas bolio - kaže Misimović.

Kod rezultata 1:2, Volfsburg nije iskoristio sjajnu šansu, a u kontri je Majkl Oven (Michael Onjen) zabio svoj treći gol za konačnih 1:3.

- Ma, bolje da ga nismo dali. Bilo bi nam još gore, jer je nekoliko sekundi poslije CSKA zabio za pobjedu u Istanbulu. Takav rasplet bi nas još više pogodio. Ali, ostaje žal što nismo uspjeli. Bilo bi odlično u nastavku Lige prvaka za protivnika dobiti Čelzi, Barcelonu ili Real - smatra Džeko.

Na trenutak smo se sa klupskih prebacili na reprezentativne teme. Utakmici je trebao prisustvovati i selektor Miroslav Blažević, ali nije.

- Time je samo pokazao šta misli i koliko mu je stalo do mene i reprezentacije. Očekivao sam da će doći, da razgovaramo. I ovako ostajem kod svoje odluke da ne igram za reprezentaciju dok je on selektor. Mislim da nema smisla išta više govoriti. Puno je toga rečeno i sve je otišlo predaleko - iznio je svoj stav Misimović.

Njegov klupski i reprezentativni kolega nije želio govoriti o sukobu na relaciji Misimović - Blažević.

- O Ćiri mogu reći samo sve najbolje za sve ono što smo prošli u kvalifikacijama - kratak je bio Džekin komentar.

Slaba odbrana

Vratili smo se njihovom klubu, kojem ove sezone ne ide najbolje. Ispali su iz Kupa Njemačke, u prvenstvu su osmi sa osam bodova zaostatka za vodećim Bajerom, a u Evropi nastavljaju takmičenje u Evropskoj ligi.

- Igramo dosta slabije u odbrani u odnosu na prošlu sezonu i to je ključni faktor lošijih rezultata. Vidjelo se to i protiv Mančestera. Rijetko koju utakmicu smo ove sezone završili bez primljenog gola. Bilo bi dobro ako bismo uspjeli u dvije preostale utakmice Bundeslige osvojiti šest bodova i smanjti zaostatak za vodećim - govori Džeko, a Misimović
ga nadopunjuje riječima: - Finale Evropske lige je u Hamburgu. Neće biti daleko putovanje.

Nema veće sreće od rođenja djeteta

Obaveze u Volfsburgu su spriječile Zvjezdana da više vremena provede uz suprugu Stefaniju i novorođenog sina Niku. Kako kaže, nakon rođenja je imao vremena samo jedan dan da ode do Minhena.

- Nema veće sreće od rođenja djeteta. Ja sam, eto, bio sretan da dobijem još jednog sina. Jedva čekam da prođe i
ovo vremena do zimske pauze i odem kući u Minhen. Tih oko 600 kilometara obično pređem avionom. Raspored je u zadnje vrijeme bio baš gust pa nisam imao priliku da više vremena provedem uz suprugu i djecu, ali to ću nadoknaditi
nakon završetka jesenjeg dijela sezone - govori Misimović.

Razočarani navijač

Nakon gola Ovena za konačnih 1:3, jedan navijač Volfsburga utrčao je u teren i prišao Džeki i Misimoviću dok su se na centru spremali za nastavak utakmice.

- Rekao nam je da je iz Volfsburga i pitao nas zašto ne dajemo golove. Srećom, nije bio huligan, već samo razočarani navijač - ispričao nam je Džeko.