Kolo u sjeni optužbi



U subotu je na rasporedu 12. kolo Druge lige Jug, u kome Lokosi dočekuju Stolac i nadaju se osvajanju tri boda i bijeg sa dna tabele, dok Branitelj ima lak zadatak u igri sa Međugorjem i sve osim pobjede bilo bi iznenađenje.

Čapljina u lokalnom derbiju očekuje tri nova boda, dok Turbina sa dobrom ekipom Blata mora osvojiti tri boda, da bih zadržala priključak za vodećima.

Jedan od derbija će odigrati zahuktala Sloga, koja neće imati lak zadatak protiv Troglava, koji gubi dah u borbi za naslov.

Na listi strijelaca lige vodi Hodžić iz Sloge sa 10 postignutih golova, a slijede ga Remetić (Branitelj) i Zahirović(Turbina) sa 9 golova, te Semren (Troglav) sa 7 golova.

Disiciplinska komisija N/F S BiH potvrdila je odluku Povjerenika za takmičenje Druge lige Jug i registrovala utakmicu Rama - Čapljina rezultatom 0 : 3.Ovom odlukom najviše su ogorčeni, kako u Rami, tako i u Uskoplju-Gornjem Vakufu.

Naime, kako navode iz Sloge, ovo prvenstvo je već unaprijed režirano i NK Čapljina se time forsira.

Utakmica Rama - Čapljina koja se, zbog renoviranja stadiona, nije mogla igrati, kao alternativa predloženo je da se odigra u Gornjem Vakufu/Uskoplju, što Čapljinci nisu prihvatili. Iz Čapljine su predlagali da se odigra u Mostaru, ali to nije odgovaralo Rami, te utakmica i nije odigrana.

Teške optužbe, koje dolaze iz NK Sloga, odnose se na rad Takmičarske komisije i samog kluba Čapljina. Tako portal HNK Sloga dalje navodi „Pa kad će postati jasno da u stvari Čapljina vara ne samo Slogu nego i sve druge. Zar im nisu kristalno jasni potezi nazovi moćnika iz Čapljine, koji sasvim osrednju momčad žele u Prvoj ligi. Zar mislite da su pobjede nad Turbinom, Slogom, Drinovcima, Braniteljem dobijene na sportski način. Kome to u klubovima nije jasno da je Čapljina imala umiješane prste i u pobjede Turbine nad Brotnjom u Čitluku, pobjede Stoca nad Troglavom, pobjede Drinovaca nad Turbinom i da ne nabrajamo više. Već se priča kako će Sloga proći u Drinovcima i zadnje kolo s momčadi Blata. Uspjeh reprezentacije BiH nikako ne može sakriti sav prljavi veš oko najvažnije sporedne stavari na svijetu“.

Parovi:

Gornji Vakuf/Uskoplje: Sloga - Troglav
Mostar: Lokomotiva - Stolac
Kupres: Kupres - Soko
Čitluk: Brotnjo - Tomislav
Mostar: Branitelj - Međugorje
Čapljina: Čapljina - Višići
Jablanica: Turbina - Blato
Prozor-Rama: Rama –Drinovci