Sretko Vuksanović okončao igračku karijeru



Sa Koševa, preko Belgije i Francuske, do Grbavice i Lukavice vodio je nogometni put Sretka Vuksanovića koji je u 37. godini odlučio završiti karijeru. Doktor, kako ga zovu prijatelji, odluku o oproštaju donio je nakon što jesenas u dresu Slavije nije često igrao zbog stalnih problema s povredama. Zabilježio je, naime, samo tri nastupa. Ipak, u gotovo dvije decenije dugoj karijeri ima na šta biti ponosan.

- Kada podvučem crtu, zadovoljan sam. Fudbal mi je dao dosta lijepog u životu, generalno gledajući, u kojem god klubu da sam igrao sa svima sam imao odličnu saradnju. To važi i za ljude iz uprava klubova, trenere, navijače, novinare... - kaže Vuksanović.

Rođen je 15. februara 1973. godine u Sarajevu. Karijeru je počeo u Sarajevu, a potom je igrao za belgijski Gent od 1994. do 1996. godine, pa je sezonu proveo u Genku, a dvije u Kapelenu. U julu 1999. preselio se u Francusku, prvo u Po, u kojem se zadržao tri godine, a zatim i u Sporting Tulon Var.

U BiH se vratio u ljeto 2003. godine, jednu sezonu je igrao za Željezničar, a od juna 2004. član je Slavije. U klubu iz Lukavice znaju da će njegovo iskustvo puno nedostajati ekipi.

Nova uloga

- To je njegova odluka i moramo je prihvatili. Sretko je zadužio klub i normalno je da ostane i pomogne nam. Njegova nova uloga bit će sekretar stručnog štaba - rekao je sportski direktor Slavije Željko Radonja.

Otkazi Paunoviću i Danojeviću

Slavija je raskinula saradnju sa dvojicom igrača iz Srbije, Čedomirom Paunovićem i Dušanom Danojevićem. Prije njih, otkaz je dobio i Dejan Đermanović.

Paunović i Danojević su u tandemu došli kao pojačanja nakon pet kola jesenjeg dijela sezone, ali se nisu uspjeli nametnuti, pa je ovaj prvi na terenu proveo svega 105 minuta u dvije utakmice, dok je Danojević samo jednom priliku čekao sa klupe, ali nije ulazio u igru.