Pelak: Još uvijek sam igrač OlimpikaNakon što su iz Olimpika javno objavili da žele raskinuti ugovor sa njim, Albin Pelak se našao u prilično nejasnoj situaciji. Pojavile su se kombinacije za prelazak u druge klubove, jedna je i povratak na Grbavicu, u redove Željezničara.

- Situacija je još uvijek prilično nejasna. Ugovor sa Olimpikom još važi, potpisao sam na četiri godine, i poštovat ću šta moji poslodavci odluče. Istina je da su Spaleviću i meni rekli da ne računaju na nas, ali ugovor još nije raskinut. Sve je do Olimpika, ne želim se zamjerati nikome, kako klub odluči tako će biti - kaže Pelak.

Vezni fudbaler smatra da svojim igrama i ponašanjem na terenu i treningu nije zaslužio ovakav epilog.

- Ne želim se opterećivati, dao sam sve od sebe, igrao kako znam i umijem. Da vrijedim, pokazuje i to što me do sada već kontaktiralo nekoliko klubova koji me žele angažirati. Ne znam pravi razlog zbog čega je došlo do ove situacije, nisam imao problema niti sa jednim trenerom, suigračima, upravom - govori Pelak.

Prema riječima nekadašnjeg prvotimca Sarajeva i Željezničara ambicije kluba su bile veće nego realnost.

- Ekipa je bila potpuno nova, gotovo svi igrači su stigli pred sezonu, ali opet smo pružali solidne igre. Potpuno je jasno da za stvaranje kvalitetne ekipe treba proći vrijeme, a čini se kao da su ambicije bile da se već u prvoj sezoni Olimpik bori za titulu, što jednostavno nije realno. Pa, Mančester siti ima najskuplju ekipu u Engleskoj, većina ih je stigla ljetos, pa se muče, traže, trebat će mnogo vremena da se uigraju - kaže Pelak, ne želeći govoriti o eventualnom prelasku u neki drugi klub.