U Olimpiku kao u kući Velikog brataNova šala u glavnom gradu BiH. Premijerligaš Olimpik je, kaže nepoznati autor, poput kuće Velikog brata. Svi igrači nominirani su za ispadanje.Da istina nije daleko, nedavno nam je potvrdio sada već bivši golman Olimpika Adi Adilović da fudbaleri ovog kluba svaki dan očekuju ko će dobiti otkaz. Pompezno najavljeni projekt novog Olimpika činio se da ima dobre temelje. Sarajevski klub je bez većih problema preskočio Prvu Ligu FBiH i ove sezone ponovo zaigrao u elitnom fudbalskom razredu naše zemlje. Najavljen je i juriš na Evropu.

Sve je izgledalo idilično. Doveden je niz novih igrača, stanje na tabeli nije bilo toliko loše, trener Husref Musemić čvrsto je držao klupu, a igrači davali izjave, prema kojima su prezadovoljni stanjem u klubu. I onda se nešto počelo mijenjati.

Otišao je Musemić, a "uskočio" Faik Kolar. Potom je na klupu stigao Vlatko Glavaš, ali i on je otišao. Sada je kormilar Edin Prljača, ali za razliku od ovih ranijih, njemu bi uskoro, ako odlazak bude nastavljen ovim tempom, moglo ponestati igrača.

Nove promjene

Nakon ranijeg otkaza igraču Muameru Kurti (ubrzo vraćen u tim), pa onda odlazaka Albina Pelaka, Darka Spalevića, Adija Adilovića i sada Stefana Gavarića, Prljača bi mogao imati problem da ispuni očekivanja vodstva kluba.

- Sve je u dogovoru s nama iz stručnog štaba. Povlačimo poteze koji su najbolji za klub. Ispostavilo se da igrači koji su došli nisu opravdali ulaganja i da postignuti rezultati nisu zadovoljavajući. Očekuju nas još neke promjene u igračkom kadru. Bit će odlazaka, ali pratimo stanje na tržištu i svakako će u klub stići pojačanja - optimista je prvi strateg Olimpika.

Gavarić: Lijepi trenuci

Stefan Gavarić, koji je prije dva dana raskinuo saradnju s klubom iz Sarajeva, već se vratio u Srbiju. Kako kaže, proveo je lijepe trenutke u Olimpiku.

- Dobio sam raskid ugovora i to je najbitnije. Nema razloga da se bilo šta doda. Okrećem novu stranicu i ubrzo se nadam novom klubu - riječi su Gavarića