Prodavat će igrače samo u slučaju nemoralne ponudePredsjedništvo Veleža još je jednom iskazalo punu podršku šefu stručnog štaba Abdulahu Ibrakoviću i donijelo je smjernice da "Rođeni" trebaju nastaviti uzletom koji su počeli ove jeseni. Klupska ambicija je da se ekipa na proljeće bori za plasman u Evropu, a prioritetan zadatak kluba je rješavanje duga prema igračima i trenerima.

- Što se tiče podrške šefu stručnog štaba, tu nije bilo nikakve dileme. Ono što nama u ovom trenutku predstavlja problem jesu finansije. Postoje dugovanja prema igračima i trenerima, i to je naš prvi zadatak kako bi ekipa u pripreme za drugi dio sezone ušla rasterećena - kaže direktor kluba Sedin Tanović.

Prema njegovim riječima, ove zime neće biti prodaje igrača.

- Za sada nismo dobili nijednu ponudu, a nekoga ćemo eventualno prodati samo ako to bude cifra koju ne možemo odbiti - dodaje Tanović.

Abdulah Ibraković već je isplanirao program priprema. Prozivka je zakazana 5. januara, jedan dio priprema bit će odrađen na Bjelašnici ili u Fojnici, a drugi navodno u Antaliji (Turska).

- Ako budemo u situaciji da dovedemo jednog ili dva igrača, orijentirat ćemo se na bh. tržište. Nemamo novca za razbacivanje. Prioritet je izmirivanje dugova - kaže Ibraković.