FK Sloboda: Puno povjerenje Salihu ŠabovićuSalih Šabović ostaje predsjednik FK Sloboda, odlučeno je na jučerašnjoj vanrednoj Skupštini tuzlanskog kluba. Iako je Šabović nedavno ponudio ostavku, većina delegata to je kategorički odbila. Kao prvi čovjek kluba preuzeo je najveći dio odgovornosti za dosadašnje slabe rezultate Slobode.Zahvalio bih se svim delegatima na podršci. Ima i moje krivice koju, možda, nisam uočio na vrijeme. Da sam ranije reagirao, sigurno ne bismo došli u ovakvu poziciju.

Međutim, iako se trenutno nalazimo u nezavidnoj situaciji, mislim da za Slobodu neće biti opasnosti od ispadanja - rekao je Salih Šabović prije nego što je dobio ogromnu većinu da ostane na čelu Slobode.

Delegati su na Skupštini usvojili i dvije ostavke dojučerašnjih članova Upravnog odbora. Rasim Lapandić i Nermin Čolić podnijeli su ostavke kao članovi Upravnog odbora kluba sa Tušnja, koji sada čine Salih Šabović, Davud Zahirović, Enver Zerem, Mustafa Isabegović, Ismet Trumić, Nenad Lukanović, Šefik Sarajlić, Nedim Čudić, Amer Ibrišimović i Cvjetko Čulum (novi član).

Malkočević i Sadiković kandidati za trenera

Predsjednik kluba Salih Šabović je nakon završene Skupštine rekao da je sljedeći prioritet imenovanje trenera. Slobodin seniorski kadar trenutno nema šefa stručnog štaba. Kandidati su Sakib Malkočević i Denis Sadiković.

- Potražit ćemo rješenja iz vlastitih redova, mada ne isključujemo mogućnost da angažiramo i nekog drugog. Sve će, naravno, zavisiti od razgovora s Malkočevićem i Sadikovićem - rekao je Šabović.