Bilbija i Vranješ na meti ŠalkeaJesenja polusezona u šampionatu BiH je tek završena, a već se zna da bi banjalučki Borac drugi dio prvenstva mogao da dočeka u dosta izmijenjenom sastavu. Menadžeri koji su tokom prvog dijela Premijer lige boravili u loži Gradskog stadiona najviše puta su u svoju bilježnicu upisivali ime mladog Nemanje Bilbije i Stojana Vranješa, tako da su oni najbliži odlasku iz Banjaluke.

Uz Bilbiju se vezalo ime novosadske Vojvodine, gledao ga je i nekadašnji golman Partizana Nikola Damjanac, koji se sada bavi menadžerstvom, kao i pojedini ljudi koji rade sa klubovima u Njemačkoj, Italiji, Grčkoj, Holandiji, Austriji, Češkoj, Slovačkoj i drugim zemljama. Vranješ je tokom prvenstva bio na probi u ruskom Tomu iz Tomska, onim što je pokazao zadovoljio je ljude u klubu, ali i za ovog igrača ima još zainteresovanih klubova iz inostranstva.

Direktor Borca Radmilo Šipovac kaže da se za Bilbiju i Vranješa raspitivao i menadžer njemačkog Šalkea, ali da je sve tek u početnoj fazi.

- Bilo je menadžera koji su se raspitivali o konkretnim cijenama za naše igrače, u prvom redu za Bilbiju i Vranješa. Obratio nam se i čovjek koji radi za njemačkog prvoligaša Šalke 04, ali za sada je rano o bilo čemu govoriti. Upravni odbor će dobro razmotriti da li je interes Borca da Bilbija, Vranješ i ostali fudbaleri koji su interesantni pojedinim klubovima ostanu ili odu. Naš cilj ostaje plasman u Evropu, a igračima bi, kada izađu na međunarodnu scenu, sigurno skočila cijena. Interes kluba je na prvom mjestu i vidjećemo kakve će biti odluke Upravnog odbora. Naravno, igrači koji imaju ugovore mogu da odu samo uz određeno obeštećenje – istakao je Šipovac.

Pored Bilbije i Vranješa, pažnju na sebe su dobrim igrama skrenuli Marko Maksimović, Saša Kajkut, Bojan Petrić, Leonid Ćorić...

Dovođenje pojačanja za nastavak sezone zavisiće od toga ko će da napusti klub. Već odavno se govori da bi se u klub mogao vratiti Vladimir Karalić, napadač koji je u jesenjoj polusezoni postigao osam golova igrajući za Laktaše, a pored njega tu je i napadač Duško Stajić.

Postoje razmišljanja da se i od Crvene zvezde zatraži Ognjen Vranješ, bivši igrač Banjalučana, koji bi došao na pozajmicu. Ovaj fudbaler ne dobija šansu kod trenera Vladimira Petrovića-Pižona, međutim, Ognjen Vranješ ima još nekoliko ponuda i nije isključeno da ode u inostranstvo.