Na Koševu nema brige za budućnostSarajevo je jesen završilo odlično, a osim dobrih rezultata, ono što ohrabruje je činjenica da je trener Mehmed Janjoš u polusezoni uspio pružiti priliku velikom broju mladih igrača, koji će u budućnosti nositi klub na svojim plećima. A da Pliska, Kapetanović, Anel Škoro i ostali uskoro neće biti jedini juniori u A-timu svjedoče odlični rezultati omladinskog pogona Sarajeva jesenas.

Od osam ekipa koje učestvuju u takmičenjima, tri tima završila su na prvom mjestu. Juniori su najbolji u Premijer ligi za omladince, a mlađi juniori i mlađi kadeti prvi su u svojim omladinskim ligama. Zapažene rezultate postigli su i pioniri, koji su drugi u Kantonalnoj ligi.

- Osnovni cilj je proizvesti što veći broj kvalitetnih igrača, koji će u budućnosti zamijeniti prvotimce. Isto tako, želimo te iste igrače ponuditi na tržištu, ali nije nam drago da fudbaleri poput Dalibora Pandže prerano napuste Sarajevo - kaže trener u omladinskom pogonu Sarajeva Agim Nikolić.

On je izrazio nezadovoljstvo zbog postojećeg sistema takmičenja u omladinskim ligama, te je rekao kako smatra da bi prvenstva juniora i kadeta bila kvalitetnija kada bi se igralo po sistemu svako sa svakim tokom cijele sezone, nasuprot sadašnjem konceptu, po kojem se upražnjava trokružni sistem u dvije grupe, nakon kojeg slijedi završnica državnog prvenstva.

Mrzić na probi u Ajaksu

Mlađi kadet Sarajeva Erol Mrzić proveo je 10 dana na probi u školi Ajaksa, jednog od najeminentnijih rasadnika talenata u svijetu.

- Ajaks ima zaista fantastične uslove za rad i jedva čekam da u martu ponovo odem u Amsterdam - rekao je Mrzić.