Darko Spalević ispisnicu plaća 2.000 euraIako je nedavno sarajevski premijerligaš Olimpik objavio da Darko Spalević i Albin Pelak više nisu članovi kluba, situacija u vezi s raskidom ugovora nije do kraja razriješena. Kako nam je jučer rekao Spalević, koji se odmara na Kopaoniku, on zbog šest lijepih mjeseci provedenih u taboru "Vukova" želi da sve prođe bez tužbi ili prijava.

- Informisao sam se i u Fudbalskom savezu Srbije. Vrlo lako mogu dobiti papire ukoliko podnesem prijavu. Olimpik nije plaćao osiguranje za mene, nemam zdravstvenu knjižicu i to bi bilo više nego dovoljno da se presudi u moju korist.

Ipak, želim da se sve okonča na drugačiji način. Kontaktirao sam s predsjednikom Nijazom Gracićem i velika je vjerovatnoća da ćemo se dogovoriti. Za papire mi traže 5.000 eura, ali ja to ne mogu dati. Spreman sam izdvojiti 2.000 eura za ispisnicu - rekao je Spalević za "Avaz".

Priča se da se neki klubovi već interesiraju za njega, ali on o tome još uvijek ne razmišlja.

- Nisam imao nikakvih konkretnih razgovora. Tek neke naznake, ali nema potrebe ulaziti u bilo šta dok ne dobijem papire. Ima zainteresiranih klubova iz BiH, ali tu su i OFK Beograd i Rad iz Srbije. Uglavnom, nigdje ne žurim - naglasio je prvi strijelac Premijer lige u prošloj sezoni dok je igrao za Slaviju.