Remi Zepca i RudaraUtakmica jedanaestog kola Prve nogometne lige Federacije BiH odigrana je na stadionu Nogometnog kluba Žepče pred oko 300 gledalaca. Glavni sudija na ovoj utakmici bio je Oliver Kožul, a asistirali su mu Stojan Krešić i Marko Perić. Delegatski posao je obavljao Ivica Pervan, a kontrolor utakmice bio je Stojan Krešić.

NK Žepče: Nikola Trogrlić, Ibrahim Aganović, Tomislav Jukić, Ivan Knežević, Edin Šehić, Eldar Džananović, Sum Meng, Vlado Lučić, Boris Ivešić, Mladen Čečura i Li Haohuan. Trener: Ilija Šainović.
Rudara: Amir Bekan, Jasmin Čeliković, Amel Hrustanović, Nenad Timkov, Kemal Šabić, Mirza Spahić, Aldin Janjoš(od 74. min. Kenan Turudija) Igor Ilić, Džemal Sadiković, Almir Koljenović ( od 46.min. Rajko Stanković) i Eldin Murić (od 59. min. Amel Neimarlija). Trener: Nijaz Kapo.
45 minuta proteklo je u dinamičnoj igri, a tempo je diktirao Rudar.Bez ijednog kartona završeno je prvo poluvrijeme. Prilike za Rudar nisu iskoristili Igor Ilić i Eldin Murić u 28 i 40 minuti. Ilić je izveo slobodan udarac sa 17 metara, a Murić nije iskoristio loptu koju je golman Trogrlić odbranio nakon što je pucao Hrustanović. Šutevi: Spahića(8), Janjoša (10) i Šabića (34) završili su pored gola, a Sadikovićev(24) sa 25 metara zaustavio je Trogrlić. Neuspješno gol Rudara su dva puta pokušali pogoditi Li Hauhoan (26) i Džananović(36).

Drugo poluvrijeme karakteriše devet kartona. Osam žutih i jedan crveni. U Žepču su kartone dobili: Meng Sui, Eladar Džananović, Ibrahim Aganović i Edin Šehić. a u Rudaru: Stanković, Čeliković, Spahić i Sadiković. Rajko Stanković je „požutio“ u 63. minutu jer je glavni sudija smatrao da simulira prekršaj za jedanaesterac. Crveni karton dobio je Nenad Timkov u 78. minuti. Spremao se da izvede slobodan udarac nakon prekršaja koji je napravljen na njemu. Pored lopte je stajao Haohuan Li. Timkov je prišao i odgurnuo ga. Glavni sudija Oliver Kožul je pokazao crveni karton. Do kraja utakmice četiri puta su napadači Žepča šutirali u okvir gola, a izgledne situacije za Rudar nisu iskoristili Neimarlija i Stanković.