FK Sloboda u potrazi za trenerom



Nakon izuzetno loše polusezone, koju su fudbaleri Slobode završili na pretposljednjem mjestu Premijer lige, rukovodstvo tuzlanskog kluba ima mnogo posla, a prvi je pronaći trenera. Kako saznajemo, kandidati su Abdulah Ibraković, Sakib Malkočević i Husref Musemić. Prema trenutnoj situaciji, najveće izglede ima nekadašnji trener tima s Tušnja Malkočević.

Eventualni dolazak Ibrakovića zavisi od toga da li će on ostati na kormilu Veleža, jer je nedavno najavio odlazak s klupe mostarskog kluba. Ibraković je u sezoni 2002/2003. preporodio Slobodu.

Što se tiče igračkog kadra, petorici igrača istekli su ugovori. Tako su slobodni Amir Rekić, Adnan Sarajlić, Ognjen Krasić, Šerif Hasić i Marko Jurić.

 

Zvijezda traži nove igrače

Zvijezda je pred kraj jesenjeg dijela prvenstva uspjela prevladati igračku i rezultatsku krizu. Ipak, ostalo je vidljivo da to nije ekipa koja je bila hit prošle sezone. Razloga za to je puno, a jedan od njih svakako je i deficit u igračkom kadru. - Na raspolaganju nam je samo 12 kvalitetnih nogometaša, što je nedovoljno. Pojedini igrači, koji su došli pred početak prvenstva, nisu zadovoljili, tako da su pojačanja neophodna - rekao je šef stručnog štaba Zvijezde Amir Durgutović. Prilika za popunu igračkog kadra otvara se već danas u 13 sati na stadionu Banja Ilidža, kada je zakazana kontrolna utakmica prvotimaca Zvijezde protiv igrača iz regije Gradačca.

 Olimpik planira preseliti u Vogošću

Jedan od većih problema Olimpika već duže vrijeme je infrastruktura. Stadion na Otoci je "progutao novac" koji je uložen u njega, a ne ispunjava ni osnovne uvjete, pa ga više niko ne koristi. Prije nekoliko dana se i golman sarajevskog kluba Adi Adilović požalio kako ekipa četiri mjeseca traži gdje će trenirati.

Čini se da čelnici kluba žele iskoristiti prvenstvenu pauzu kako bi na tom planu pokrenuli stvari. Kako kaže Nijaz Gracić, predsjednik Upravnog odbora kluba, uskoro bi se taj problem mogao riješiti.

- Imamo kontakte s ljudima iz Općine Vogošća i najbliži smo prelasku u Vogošću. To ne bi bila fuzija s vogošćanskim Unisom, ali naš prelazak u tu sredinu najvjerovatnije će se dogoditi jako brzo - najavljuje Gracić, koji nikako nije zadovoljan odnosom prema klubu u Novom Gradu.

Olimpik je u prvom dijelu sezone domaće utakmice igrao na Željinoj Grbavici.