FK „MODRIČA-MAXIMA“ - FK „VELEŽ“ Mostar 1:1 (1:1)Nastavljena je serija gubitaka bodova na domaćem terenu, polusezona je završena neuspješno za Modričane. Domaći tim poveo je u ranoj fazi utakmice. Igrao se 4. minut kada je sapleten Vladimir Rankić na 25 metara od gola gostiju. Slobodan udarac maestralno je izveo Duško Stajić, prevario tzv. živi zid i pogodio cilj. U 17. minutu Dragan Jolović je neoprezno dodao loptu Admiru Velagiću, ali je napadaču Mostaraca u poslednjem trenutku Dragan Đaković oduzeo loptu i poslao u korner.

Nakon toga, Amer Osmanagić je intervenisao, stativa je sačuvala Modričane i u brzoj kontra akciji Stajić i Rankić u idealnoj poziciji, Rankić se spetljao. U 24. minutu šut Jolovića izblokirao je Emir Hadžiđulbić, na odbijenu loptu natrčao je Stajić čiji je šut u posljednjem trenutku Hadžiđulbić skrenuo u korner. U 32. minutu Elvir Čolić je šutirao, Bojan Tripić kratko odbio loptu na koju je natrčao Adin Džafić i poravnao rezultat.

Nastavak susreta protekao je u ravnopravnoj i borbenoj igri. Ipak, Velež je u 58. minutu mogao do prednosti, ali je Nemanja Stjepanović raščistio situaciju u trenutku kada je četiri igrača gostiju imalo dva defanzivca rivala ispred sebe. U 68. minutu Stajić je dobro poslužio Stjepanovića čiji je udarac sa 15 metara golman „rođenih“ skrenuo u korner.

U 86. minutu Džafić je imao kolosalnu priliku, a Tripić nekim čudom loptu skrenuo u korner. Iz te akcije Admir Kajtaz je pokušao udarcem glavom, a čuvar mreže domaćih ponovo je na mjestu. Finiš meča protekao je u jalovim napadima Modriča Maxime, pa je remi i najpravedniji ishod utakmice.

Strijelci: Stajić u 4. minutu (Modriča Maxima); Džafić u 32. minutu (Velež).
Stadion: „Dr Milan Jelić“.
Gledalaca: oko 1.000.
Sudija: Elmir Pilav (Sarajevo).
Pomoćnici: Edin Imamović (Sarajevo) i Branko Šipka (Prijedor).
Četvrti sudija: Duško Joškić (Prijedor).
Delegat: Ferid Čovčić (Goražde).
Kontrolor: Ranko Račić (Banja Luka).
Žuti kartoni: Alić, Jolović, Stjepanović (Modriča Maxima); Jugo (Velež).

MODRIČA MAXIMA: Tripić 7, Jolović 5.5, Alić 6.5, Bogičević 6, Đaković 6, Radulović 6, Stjepanović 7, Rankić 5.5, Savkić 6 (od 62. min. Miljković 6), Stajić 7.5, Đorić 5.5 (od 63. min. Bojić 5).
Šef stručnog štaba: Marko Stojić.

VELEŽ: Hadžiđulbić 7.5, Knežević 6, Šečić 7, Zaimović 7, As. Škaljić 7, Kajtaz 7, Jugo 7, Osmanagić 7, Čolić 7, Džafić 7.5 (od 90. min. Ćemalović -), Velagić 6.5.
Šef stručnog štaba: Abdulah Ibraković.

Igrač utakmice: Emir Hadžiđulbić 7.5.