U dobroj utakmici, „rođeni“ ostvarili ciljVeć na samom početku utakmice,u 14 minuti, slavlje za domaće i hladan tuš za „rođene“. Nakon prekrašaja Veležove odbrane, na oko 25 metara od Hadžiđulbićevog gola,dosuđen je slobodan udarac za „uljare“, koga je odlično izveo Stajić i lopta se našla u mreži Veleža – 1:0.Nakon šoka, fudbaleri Veleža su se pribrali, pa su kontanapadima, kako je to i najavljivao Abdulah Ibraković, počeli da atakuju na gol Modriče.

U 18 minutu, „rođeni“ su imali stopostotnu priliku za izjednačenje. Nakon kornera, u gužvi pred golom domaćina, Amer Osmanagić šutirao je sa samo 5 metara prema golu Modričana, ali se na putu lopte u mrežu našla stativa, koja je spriječila Veležovce da izjednače.

Igra se uglavnom odvija na sredini terena. Istina, domaći su više u posjedu lopte, ali je Veležova odbrana na mjestu i zaustavlja sve napade „uljara“.

Trinaest minuta prije kraja poluvremena, jedan brz kontranapad Veleža donio je izjednačenje. Elvir Čolić krenuo je silovito lijevom stranom prema golu domaćina i oštro šutirao sa petnaestak metara. Njegov udarac golman Tripić je odbio, na nju je natrčao prvi strijelac Premier lige Adin Džafić i sa pet metara, poslao je u mrežu – 1:1.

Modričani su, u drugom nastavku, silovio krenuli prema golu Veleža i već u 47. minuti imali su stopostotnu priliku da dođu u vođstvo. Radulović je sa dvadesetak metara uputio pravu bombu pod prečku Veleža, ali je Hadžiđulbić sjajno intervenisao i vrhovima prstiju izbacio loptu u korner.

Samo dva minuta kasnije, Velež je bio u idealnoj prilici da povede. Bila je to klasična kontra, četiri igrača „rođenih“ bila su protiv dvojice domaćih, lopta je došla do Elvira Čolića, koji je, sa desetak metara, neometan ni od koga, šutirao pored gola.

Potom je u prilici bio Džaković, a u 69. m inutu, ponovo je na sceni Emir Hadžiđulbić, koji je oštar šut Stjepanovića krajnjim naporom izbacio u korner.

U finišu utakmice, Modričani imaju više od igre, ali su, pet minuta prije kraja, Mostarci mogli postići gol. Poslije brzog kontranapada, do lopte je došao Džafić, čiji je oštar šut Tripić jedva izbacio u korner, nakon čijeg je izvođenja, u prilici bio Kajtaz, ali je Tripić ponovo odlično intervenisao.

Stadion „Dr. Milan Jelić“ u Modriči. Gledalaca: oko 1.500 Sudija: Elmir Pilav (Sarajevo) Strijelci: 1:0 Stajić (14'), 1:1. Džafić (32')
Modriča Maxima: Tripić, Jolović, Alić, Bogićević, Džaković, Radulović, Krpanović, Rančić, Savčić, Stajić, Đorić.
Velež: Hadžiđulbić, Knežević, Šečić, Zaimović, Škaljić, Kajtaz, Jugo, Osmanagić, Velagić, Čolić, Džafić