Blažević i Misimović izgladili spor, Ćiro ostajeSelektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević odustao je od najavljene ostavke, nakon što je u današenjem razgovoru izgladio spor sa Zvjezdanom Misimovićem, jednim od naših ponajboljih igrača.Selektor i igrač su nakon revanš utakmice baraža s Portugalom, putem medija danima razmjenjivali optužbe, zbog čega je Misimović najavio da više ne želi igrati za naš nacionalni tim, ako Blažević ostane selektor. Ćiro je odgovorio da će u tom slučaju podnijeti ostavku, navodeći kako je Misimović potrebniji reprezentaciji nego on.

"Ispao je veći haos nego što on u biti je. Možda sam napravio pogrešku, ali smatram da imam pravo kao trener da svakom igraču stavim primjedbu. Možda sam ja na jednom mjestu pogriješio, bio krivo interpretiran, pa je onda to dalo jednu dimenziju koji sam ja sigurno najmanje želio", kazao je Blažević.

Misimović je u vrijeme jučerašnje utakmice Lige prvaka u Moskvi, u kojem je njegov Wolfsburg poražen od CSKA sa 2:1, po drugi put postao otac. Blažević je rođenje drugog sina u porodici Misimović iskorstio da uputi čestitku, a nešto kasnije je i obavi razgovor sa igračem, što je rezultitiralo obostarnim pozitivnim ishodom.

Ovakav razvoj situacije promijenio je Blaževićevu odluku oko napuštanja pozicije selektora bh. državnog tima.

"Trebam još vidjeti kakvo je raspoloženje ljudi u Nogometnom savezu BiH, jer oni mi počinju biti najzagonetnija strana, ali nadam se da ćemo naći zajednički jezik", kazao je Blažević.