Odstupam, Misimović je za reprezentaciju važniji od meneĆiro Blažević preuzeo je bh. nogometnu reprezentaciju na ruševinama. Mnogi reprezentativci nisu htjeli da igraju za svoju domovinu. Čelnici NSBiH bili su na udaru krtika javnosti nakon smjene Kodre i Bolića. Tada su mnogi postavili Ćiri samo jedno pitanje – Je li ovo pravi trenutak? Odgovor je uslijedio u njegovom stilu. "A koji je pravi? Nema pravih trenutaka. Svi su jednako teški“. Pred Blaževićem su bili teški izazovi, ali se uhvatio u koštac sa brojnim problemima i reprezentaciju doveo do baraža. I kao što to biva kod nas, kada nešto napraviš, tek tada nastaju problemi.

U posljednjih nekoliko dana mnogo se govorilo o šefu državne nogemetne selekcije i njegovom eventualnom ostanku na klupi bh. reprezentacije. Nakon dvoboja sa Portugalom u kojem nismo izborili plasman na Svjetsko prvenstvo na površinu su počele izlaziti negativne stvari. Kada smo ga nazvali u glasu mu se osjetila gorčina, odmah je rekao: "Jako sam tužan i nesretan. Teško mi je posljednjih dana. Ovo sve skupa ne miriše na dobro“, počinje razgovor Ćiro Blažević.

Još je pod utiskom utakmice na Luzu:

"Sine, stalno gledam utakmicu iz Lisabona i ne mogu se oteti dojmu da je Misimović podbacio. Nakon njegove dvije izgubljene lopte, ključni igrači Spahić i Rahimić dobijaju žute kartone. Da stvar bude gore izgubili smo ih za revanš. Da je on bio na visini zadatka, uvjeren sam da bi bili na jugu Afrike. Ovo bi vam potvrdili svi relevantni nogometni stručnjaci. Zašto nije želio da igra pitanje je koje mi se stalno vrti po glavi, tražim odgovor, a njega nema“.

Doktor Vam je rekao da je povreda ozbiljna i da Misimović ne može igrati u uzvratu?

Tako je. Ja sam povjerovao, ali kada sam vidio da je nastupao za Wolfsburg protiv Nurnberga, bio sam razočaran i zbunjen.

Nogometaš aktuelnog prvaka Njemačke poslao je i medicinski snimak koji je potvrdio da je bio povrijeđen. Komentar?

Nisam to znao, ali ostaje nejasno – kako je igrao ako je povrijeđen?

Za kraj pitanje koje sve zanima, da li ćete nakon svega ostati na selektorskoj klupi?

Znam da je Misimović izjavio da više neće igrati za BiH ako ja ostanem. Smatram da je on za nacionalnu vrstu mnogo važniji od mene i iz tog razloga odlučio sam da odstupim.

Većina navijača želi da ostanete?

Zbog njih sam najviše razočaran. Tuga je još prisutna, i sigurno neće još dugo nestati. Sve bih dao da smo uspjeli. Nažalost, nismo.