FK Borac: Jesenja kruna na talonuJoš tri dana su ostala do fudbalskog derbija Borac - Sarajevo koji će odlučivati o tituli jesenjeg prvaka u Premijer ligi BiH.Biće ovo duel dva stara sportska rivala još iz vremena jugoslovenskih dana, a dvoboji Banjolučana i Sarajlija uvijek su bili neizvjesni i zanimljivi. Nijanse su odlučivale pobjednika. Interesovanje za ovaj nedjeljni susret u gradu na Vrbasu je veliko, već sada poklonici najvažnije sporedne stvari na svijetu žele da rezervišu mjesto na tribinama Gradskog stadiona.

- Sarajevo ima odličan tim, a mi imamo više bodova od rivala, što znači da smo jači i bolji od "bordo" tima. Neka Sarajevo respektuje nas i neka razmišlja o Borcu. Mi smo drugi na tabeli, imamo šansu da uzmemo jesenju titulu i nadam se da ćemo prvi proći kroz cilj u jesenjoj sezoni. Uz vjerne navijače sve je ostvarljivo - istakao je sportski direktor Borca Muhamed Ibrahimbegović Fišer.

Pobjedom protiv izabranika Mehmeda Janjoša "crveno-plavi" bi stigli do "kote 34", što niko prije početka prvenstva ni sanjati nije mogao. Derbi protiv Sarajeva, ali i odlične igre Borca ove jeseni su "magnet" za publiku koja uživa u majstorijama trenera Velimira Stojnića.

- Poštujemo Sarajevo kao protivnika to je jedan od kvalitetnijih timova u Premijer ligi BiH. Naš adut je domaći teren i vjerni navijači koji nam na svakoj utakmici daju veliku podršku i podstiču da na terenu pružimo više od maksimuma. Odlične igre ove jeseni i rezultati daju nam za pravo da se nadamo i vjerujemo da ćemo jesen završiti na liderskoj poziciji - istakao je jedan od najiskusnijih u timu Borca Oliver Jandrić i dodao:

- Nećemo se osvrtati na utakmicu u Mostaru, mada i od nje zavisi konačni rasplet. Gledamo samo sebe i Sarajevo nam je u mislima.

Susret Borac - Sarajevo igra se u nedjelju s početkom u 16 časova pod svjetlošću reflektora. Sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Borac biće održana u petak, 27. novembra, u 13 časova. Na sjednici najvišeg klupskog tijela biće imenovan novi Upravni odbor koji će brojati devet ili 11 članova. Naš cilj je stvaranje evropskog Borca i učinićemo sve da klub stvori međunarodni imidž - istakao je direktor Borca Radmilo Šipovac.

Još jednom je Šipovac istakao da nikakve propusnice za nedjeljnu utakmicu neće vrijedjeti:Želimo da izvršimo test za Evropu, a novinske kuće mogu da akredituju za ovaj susret po tri novinara ili fotoreportera. Svi akreditovani novinari akreditacije će moći da podignu na pres-konferenciji u trofejnoj sali Gradskog stadiona u petak od 12 časova.