Kako ću dalje igrati kada sam izgubio povjerenje u Blaževića- Tačno je. Neću više igrati za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine dok je Miroslav Blažević selektor - rekao je Misimović iz Moskve, gdje je njegov Volfsburg protiv CSKA igrao ključnu utakmicu Lige prvaka.Iako cijela država već 10 dana bruji o narušenom odnosu između Zvjezdana i selektora, odluka je ipak dosta iznenađujuća. I previše ozbiljna da bi se tek tako prevalila preko jezika.

- Posljednjih dana bilo je svašta, od optužbi da nisam bio povrijeđen, da sam slagao ozljedu, da sam igrao loše... Kako da nastavim igrati kada sam izgubio povjerenje u selektora? Kako da s nekim sarađujem kada me optužuje da nisam pružio 100 posto svojih mogućnosti, da sam prodao reprezentaciju...? Zato sam donio ovu odluku - nastavlja Misimović.

Optužbe su mu smetale još od prvog dana, ali je čašu Zvjezdanovog strpljenja prelilo njihovo konstantno ponavljanje i izmišljanje novih detalja. Svi razumiju - Blažević sve vrijeme izjavljuje nešto protiv mene. I prekjučer je nešto govorio, svašta napričao. Ne mogu to više niti slušati, niti čitati. A, mislim da svako ko je imalo pratio dešavanja u reprezentaciji razumije šta se događalo - priča Misimović. Upitan da li je kontaktirao s Blaževićem u posljednjih sedam dana, Zvjezdan je rekao:

- Nisam. Nije me zvao, a neću ni ja njega. Misimovića smo upitali isto što i Blaževića - kako smiriti situaciju jer nam trebaju i Zvjezdan i selektor? - Nema šanse. Donio sam odluku i 100 posto stojim iza nje - kaže Misimović. Svi trebaju prihvatiti moju odluku Upitan da li je razgovarao sa suigračima o svojoj odluci i kako će je oni doživjeti, Misimović je rekao: - Nisam ni sa kime razgovarao, niti je to njihova stvar. Ovo je moja odluka i svi je trebaju prihvatiti - kaže Misimović.