Ibraković podnio ostavku, Uprava ga želi zadržatiTrenerske promjene nisu ništa neobično kada je pitanju bh. fudbal. Glave trenera lete kada nema rezultata i kada su klubovi u problemima. Međutim, danas imamo i potpuno drugačiji primjer - Abdulah Ibraković napušta Velež pred sami kraj itekako uspješne polusezone, dok se "Rođeni" nalaze na trećem mjestu Premijer lige. Razlog je, kako kaže, neslaganje s Upravom.

Dan nakon što je Velež pobijedio Slobodu (1:0), Ibraković se dugo nije javljao na telefon. Tada se moglo naslutiti da nešto nije uredu. Nešto poslije 15 sati kratko nam je kazao da je podnio ostavku. Informacija da će u 17 sati biti održana sjednica Upravnog odbora ostavila je malu rezervu da se situacija može promijeniti. Međutim, u ponovnom kontaktu Ibraković nam je samo potvrdio da je na putu kući.

- Nažalost, sudarila su se moja razmišljanja s razmišljanjima ljudi u klubu. Meni je na pameti bilo kako se Velež može uključiti u borbu za naslov prvaka ili za izlazak u Evropu, za što su nam potrebna pojačanja. Međutim, sve je ostalo na tome. Osjetilo se da ne idemo naprijed i ja sam odlučio podvući crtu - riječi su Ibrakovića.

Nakon sastanka Uprave, direktor Sedin Tanović informirao nas je da Ibrakovićeva ostavka neće biti usvojena te da on ima maksimalnu podršku rukovodstva. No, pošto se Ibraković, kako tvrdi, ne misli vraćati, ostaje nejasno ko će voditi Velež u posljednjem jesenjem kolu u Modriči.