Da li je utakmica sa Portugalom prodata?Utakmica baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo između BiH i Portugala, koja je odigrana u srijedu navečer u Zenici, i dalje je top tema u cijeloj državi. I tri dana poslije, analizuju se svi detalji tog dramatičnog meča koji je naša reprezentacija izgubila, traže se krivci za neuspjeh, lome koplja oko pojedinih igrača...

Selektor Miroslav Ćiro Blažević i dalje ima podršku javnosti da ostane na toj funkciji i vodi našu reprezentaciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, međutim, kada je riječ o pojedinim igračima - dvojbe ostaju. Neki dobro upućeni izvori kažu da je, navodno, bilo i "nečeg sumnjivog u Zenici" i po njima nije nemoguće da je utakmica prodata Portugalcima i da su na tome "kladioničari i pojedinci sjajno profitirali". Isto izvori navode i mogućnost istrage o svemu tome.

Izvjesno je da u tome selektor Ćiro Blažević ima čiste ruke, ali nije on sam ni reprezentacija ni svi oni koji se oko nje vrte - sa dosta opreza kažu izvori lista "San" i napominju da ne otkrivaju ništa što pojedincima iz i oko reprezentacije nije poznato.