Trijumf u pravo vrijemeModriča Maxima je u derbiju 12. kola Premijer lige BiH savladala lidera šampionata. Istina, Borac je imao znatan posjed lopte, igru u polju, a domaćin sve ostalo.

„Lijepo je imati osjećaj da si pobijedio boljeg od sebe. Borac jeste daleko ispred nas, ali nisu imali svoj dan. Mi nismo bili kompletni, ali jesmo bili složni. Rano smo poveli i kasnije stvorili niz prilika za kapitalniju prednost. Ipak, gosti iz Banja Luke su po meni najkvalitetniji kolektiv u BiH u ovom trenutku. Svaka im čast“, kaže Marko Stojić, kormilar Modričana.

Dragan Đaković je mlad, ali nije sagoreo u vatri svojih nadanja. Dobio je priliku i postao jedan od junaka trijumfa nad Borcem.

„To što imam 19 godina nije alibi ako ne odigram dobro. Meni se posrećilo da me je krenulo. Nadam se da sam zadovoljio ukuse naših trenera. Najvažnije je da smo slavili. Borac jeste veliki kolektiv, to se osjetilo u svakom trenutku, ali juče nam ništa nisu mogli. Zaista, djelovali smo moćnije, bolje, zrelije. Uspjeh nije smio da izostane“, kaže dugokosi Đaković.

Duško Stajić posti 51 dan bez golova. No, u subotu je znao bio sve: bek, lijevi i desni, pa „vodonoša“, napadač, sve...

„Nisam opterećen činjenicom da moram dati gol. Moj matični kolektiv je u prvom planu. I nije mi lako igrati kada svakim danom menadžeri odsjedaju u Modriči i pregovaraju sa rukovodstvom kluba, pa jedni me prodaju, drugi ucjenjuju, a treći gledaju sebe. Trijumf protiv Borca nije obična pobjeda. Slavili smo protiv najboljeg kluba u zemlji i tih tri boda daju nam ohrabrenje i samopouzdanje. Samo da se malo više uozbilje neki ljudi u klubu, vjerujem da bi stalno bili u gornjem dijelu tabele. Modriča mi je draga, ima potencijal, ali treba joj dati nadu u svijetlu budućnost“, kaže Stajić.

Modriča Maxima danas ne traži svoje sunce. Samo je grije...