Sudija je zaslužio i veće batineKakvu kaznu će nam FIFA sada odrezati, pitanje je koje se ne može prešutjeti. Ovoga puta nije bilo bakljadi, ali jeste nešto drugo - pomoćni sudija pogođen je s tribine, a teren je bio zasut raznoraznim predmetima, što je sasvim dovoljno da se Savezu s debelim dosjeom sankcija izreknu nove. Predsjednik NSBiH Sulejman Čolaković kaže kako ga ništa ne bi iznenadilo.

- Sve je moguće. Mi smo mala država i mali Savez, pretpostavljam da će biti neke kazne, mada se opet, s druge strane, nadam da neće jer su se ostvarile FIFA-ine želje i Portugal je prošao na SP - kaže Čolaković.

On je dodao kako je veoma nezadovoljan suđenjem.

- Ne želim opravdavati postupke navijača, ali sudije su zaslužile veće batine. Ofsajdi, prekršaji... sve je išlo naruku Portugalcima. Njih osam visi na sudiji, a on nikome da da žuti karton. Uostalom, izjava Sepa Blatera (Sepp Blatter) da bi Svjetsko prvenstvo mnogo izgubilo neigranjem najboljeg igrača svijeta bila je dovoljna poruka sudijama kako da se postave u baražu - kaže Čolaković, dodavši da ga ne bi iznenadilo ni da stadion Bilino polje bude suspendiran.