Karte za Portugal 40 KMUlaznice za revanš utakmicu baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo između A reprezentacija BiH i Portugala biće prodavane po cijeni od 40 KM za zapad, 30 KM za istok, 25 za sjever i 20 za jug.

Utakmica će se igrati 18. novembra na stadionu "Bilino polje" u Zenici, a biće štampano 12.000 ulaznica, koje će biti prodavane u poslovnicama "Centrotransa" širom BiH. Iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH izdali su važno uputstvo vezano za kupovinu ulaznica, kako bi bile ispoštovane sve sigurnosne mjere. Između ostalog, pojedinac može kupiti maksimalno do pet ulaznica uz uslov da dostavi kopiju svog identifikacionog dokumenta i spisak sa podacima osoba za koje kupuje ulaznice.

Također, osoba koja preuzima potrebno je da potpiše izjavu o preuzimanju odgovornosti za ponašanje istih osoba. Djeci ispod sedam godina nije dozvoljen ulaz na stadion, dok starija od sedam godina moraju posjedovati ulaznicu. Unošenje pirotehničkih sredstava i alkoholnih pića je strogo zabranjeno i predstavlja krivično djelo. Zabranjeno je i unošenje tvrdih predmeta na stadion. Kapije stadiona bit će otvorene tri i po sata prije zvaničnog početka utakmice, odnosno u 16.30.

U N/FS BiH od juče do 5. novembra moći će se dostaviti i aplikacije za kupovinu ulaznica za prvu utakmicu baraža između Portugala i BiH, koja se igra 14. novembra u Lisabonu. Cijene ulaznica za bh. navijače u Portugalu biće 30 i 25 eura, a biće na raspolaganju 3.500 ulaznica. Za razliku od dosadašnjih gostovanja, odlukom organizatora naši navijači na stadionu "Luž" u Lisabonu neće biti ograđeni. To znači da neće biti postavljene ni mreže koje bi bh. navijače spriječile da eventualno ubacuju pirotehnička sredstva i druge predmete na teren.