Zenica iz sata u sat sve užarenija



Atmosfera uoči večerašnjeg fudbalskog meča BiH - Portugal na Bilinom polju je iz sata u sat sve užarenija, jer su od ranih jutarnjih sati navijači iz svih dijelova BiH i inostranstva zaposjeli zeničke ulice i trgove.

Zenica je od jučer okićena državnim zastavama, koje su postavljene i na brojne ustanove i privredne objekte, a navijački rekviziti prodaju se na stotinjak mjesta u gradu.

Učenici Opće gimnazije na većinu prozora prema Obalnom bulevaru postavili su bh. zastave.

Veliki broj navijača ne može kupiti ulaznice, jer ih više nema, a cijena kod preprodavača je i do više stotina eura.

Navijači bh. reprezentacije sinoć su pola sata do ponoći priredili vatromet sa Crkvičkog brda, a ulicama grada trubile su sirene automobila i motora.

U više ulica oko stadiona poslijepodne će biti na snazi režim obustave saobraćaja, a na posebnom ispitu odgovornosti bit će večeras pripadnici policije i vatrogasci.

Osim utakmice, oni će biti angažovani i na osiguranju Fan zone na Kamberovića polju, gdje će biti priređeno praćenje utakmice na video zidu, te specijalni sportsko-zabavni program, koji će, kako je najavljeno, voditi Sabahudin Topalbećirović.

Ukoliko bh. tim zabilježi pobjedu koja ih vodi na Svjetsko prvenstvo 2010., kompletan stručni štab i igrači otići će u Fan zonu, gdje će se slaviti do duboko u noć.