Cijela BiH na nogamaIako će epicentar dešavanja biti na Bilinom polju u Zenici, cijela Bosna i Hercegovina živi za večerašnji okršaj naših "Zmajeva" i Portugala. Asocijacija studenata Srebrenice će i ovaj put organizirati javno gledanje utakmice u ovom gradu.

Prijenos meča bit će organiziran u saradnji sa kafe-barom "Acapulco Srebrenica", u čijim će prostorijama biti prikazivan veliki duel. Početak programa počinje u 20 sati.

U Sarajevu će na nekoliko lokacija biti organizirano zajedničko praćenje utakmice. BBI centar će, kako je saopćeno, meč prenositi na svom LED ekranu i očekuje se veliki broj građana prijestonice BiH.

Građani Sarajeva će se okupiti i na Teheranskom trgu na Saraj-Polju. Također, okupljanje mladih i zajedničko praćenje utakmice zakazano je i u "ZOI 84 Sport
centar kafeu" u Zetri te u Domu mladih na Skenderiji.

Kao što su to uradili i protekle subote, Tuzlaci će posmatrati utakmicu i navijati za Džeku, Ibiševića, Pjanića i drugove na Teleksu, stadionu za mali nogomet.

Obustava saobraćaja u bh. prijestonici

U sarajevskoj ulici Maršala Tita, na dijelu u neposrednoj blizini BBI centra, danas će od 19 do 24 sata biti potpuno obustavljen saobraćaj zbog javnog gledanja utakmice između reprezentacija BiH i Portugala.

Rješenje o obustavi saobraćaja u ulici Maršala Tita između raskrsnica s Trampinom i ulicom Koševo donijelo je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, a saobraćaj će se u navedenom terminu odvijati alternativnim pravcima. Tramvajski saobraćaj bit će preusmjeren na okretnicu Skenderija.