Dva puna stadiona za prolaz naših ZmajevaNa svim zeničkim ulicama, većini zgrada, poslovnih prostora, državnih ustanova jučer su bile izvješene državne zastave. Već tradicionalno, skoro sva taksi vozila bila su u žuto-plavoj boji. Zeničani tako žele do maksimuma podići nacionalni naboj i pokazati odanost prema našem nogometnom timu, koji večeras bije presudnu bitku za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Dolazak brojnih navijačkih skupina iz zemlje i inozemstva očekuje se već u ranim jutarnjim satima. U 17.15 sati za navijače će biti otvorene kapije stadiona Bilino polje, a u 18 sati za one koji ne budu imali ulaznicu kapije fan-zone na parkingu na Kamberovića polju.

Očekuje se da će utakmicu na velikom ekranu večeras u fan-zoni gledati minimalno onoliko ljudi koliko će ih biti i na stadionu Bilino polje. Točenje alkohola je zabranjeno.

Zenička policija, kojoj će pojačanje biti i specijalci iz drugih kantona, ništa ne prepušta slučaju. U ponedjeljak je bila postavljena prva ograda oko zeničkog stadiona, a jučer druga, zbog čega su pješaci Obalnim bulevarom kod stadiona prolazili samo onom stranom uz rijeku Bosnu.

- Kao i do sada, u periodu od 16.45 do 24 sata potpuno će biti obustavljen saobraćaj dijelovima ulica Aska Borića i Obalni bulevar kod stadiona, a za još nekoliko ulica predviđen je poseban režim saobraćaja. Nakon utakmice, bit će obustave saobraćaja na magistralnom putu M-17 kako bi se mogli uključiti automobili koji izlaze iz grada - rekla nam je portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Aldina Ahmić.