Safet Nadarević: Uvjeren sam da prolazimoDok su u Lisabonu svi jadikovali i brisali suze zbog poraza, Safet Nadarević je kao iz topa ispalio:

- Uvjeren sam da prolazimo!

Naš stoper, koji će u odsustvu Emira Spahića biti komandant odbrane BiH na Bilinom polju, smatra da smo uprkos porazu u Portugalu ostavili bolji dojam od našeg protivnika.

- Mislim da smo bili bolji iz jednostavnog razloga što smo se bolje postavili na terenu. Međutim, primili smo taj gol, koji je pomalo pokvario dojam. Morali smo se otvoriti, a kada smo to uradili, pokazali smo da Portugalcima možemo stvoriti mnogo problema. Nažalost, nismo imali sreće da zabijemo pogodak - govori Nadarević.

Spahić ne igra. Safet je ostao bez vrlo snažne karike pored sebe.

- Pretrpjeli smo veliki gubitak, ali morat ćemo bez Spahića. Ipak, uvjeren sam da će odbrana dobro odraditi svoj dio posla i biti na visini zadatka. U prvoj utakmici vidjeli smo da su i oni samo ljudi i da imamo kvalitet da se s njima nosimo - kaže Nadarević.

Zvjezdan Misimović: Večeras ih moramo stisnuti

Povreda Zvjezdana Misimovića je ozbiljnija nego što se činilo, pa našem veznjaku prijeti izostanak sa historijske utakmice u Zenici.

Misimović se iz Portugala vratio s povredom, koju je dobio u jednom sudaru s protivničkim igračem. Na preksinoćnjem treningu je šepao, radio je prema posebnom planu, lagano trčkarajući okolo. Jučer nije izdržao trening.

- Kada normalno hodam, sve je uredu, ali me boli kada pravim nagle pokrete. Iskreno, ne vjerujem da ću igrati - kaže Zvjezdan.

Igrao ili ne, Misimović tvrdi da selekcija BiH večeras u Zenici mora biti konkretnija nego u Lisabonu.

- Utakmica će biti drugačija od one prve. Moramo ih stisnuti kao što smo uradili u finišu meča u Lisabonu, tada se moglo vidjeti da s njima možemo igrati. Međutim, problem je bio u tome što smo bili predaleko od njihovog gola. Istina je da su bili agresivni na sredini terena, ali mislim da smo, sve u svemu, mi sami podbacili. Nismo odigrali kako je trebalo - kaže Misimović.

Zvjezdan se uzda u to da će nam dodatnu snagu pružiti vruće tribine Bilinog polja.

- Sjetimo se prošlih utakmica, u Zenici je uvijek drugačija priča. Portugal ima jake igrače koji mogu riješiti meč, ali igramo kući i obaveza nam je da pokušamo preokrenuti situaciju u našu korist - kazao je Misimović.