Portugalska odbrana je naša šansaZlatan Bajramović gledao je s klupe lisabonski sudar, a neigranje Rahimića i Muratovića znači da će veznjak Ajntrahta u revanšu biti na prvoj liniji odbrane od Portugalaca.

Zlatan ne može, a da odmah na početku razgovora ne izrazi žaljenje što prvi meč nije drugačije završen.

Teško im prići

- Stvorili smo dosta dobrih situacija pred portugalskim golom, nevjerovatno je da nismo postigli gol. Međutim, ono što je dobro je da protivniku nismo dozvolili toliko šansi koliko smo se plašili. Dosta smo ih dobro zaustavili - kaže Bajramović.

Tvrdi da su Portugalci najbolji naprijed i u vezi, ali da su pod pritiskom dosta slabiji. Bajramović zastupa opciju da ih u Zenici treba stisnuti.

- Na početku su bili veoma opasni, kada su nas stisli, bilo je mučno. Teško im je prići. Imaju dosta tvrd bedem na sredini terena, ali na kraju meča smo vidjeli da, kada im se približimo golu, u odbrani ima dosta rupa i da njihovim defanzivcima ne treba mnogo za paniku - govori Zlatan.

Svi se žalimo da nismo imali tečne igre i da smo preskakali igru, ali Bajramović kaže da bi tako trebali igrati i u revanšu.

Duge lopte

- Pokušavali smo kratkim pasovima i iz jedne takve greške primili smo gol. Zato je možda i bolje što su Spahić i njegove kolege iz odbrane često nabijali loptu Džeki i Ibiševiću. Problem nije u nabijanju, nego u tome što su oni te lopte teško primali. Duge lopte su nešto što u revanšu treba još više raditi - stav je Bajramovića.

Rezultat od 0:1 je, prema Zlatanovom mišljenju, varljiv.

- Ne mogu se oteti dojmu da Portugalci imaju značajnu prednost. Zbog toga, moramo biti oprezni, ne smijemo im dopustiti da zabiju gol i dotuku nas - kaže Bajramović.

U Zenici se uvijek nešto napravi

- Navijači su naša velika šansa. Idealan rasplet bio bi kada bismo ih iznenadili na početku, dok se još ne naviknu na pritisak. U Zenici se uvijek nešto napravi ko god da je protivnik - kaže Bajramović.