Ako primimo jedan, zabit ćemo triZvjezdan Misimović ponio je sa Luža bol u koljenu, koja ga je spriječila da jučer na stadionu "Asim Ferhatović Hase" trenira sa suigračima. Naš najbolji igrač vježbao je smanjenim intenzitetom, odvojeno od ostatka ekipe.

Slaganje taktike

Nakon što smo u Lisabonu ostali bez kartoniranih Spahića, Muratovića i Rahimića, neigranje Misimovića bio bi katastrofalan hendikep. Zato ne sumnjamo da će ljekarska služba reprezentacije, na čelu s doktorom Edibom Jerlagićem, učiniti sve da Zvjezdan zaigra u srijedu u Zenici.

Selektor Miroslav Blažević slaže taktiku za meč odluke na Bilinom polju. Okupio je novinare jučer prije ručka u hotelu "Hercegovina" i ispričao sve što mu je bilo na duši.

Posebno ga je obradovala ogromna podrška koja stiže iz Hrvatske, a naročito komentar cijenjenog Tomislava Ivića.

- Kada neko takvog znanja i iskustva poput Ivića kaže da si u baražu pokazao najviše, onda je to tako i nikakve sumnje u naš tim ne bi smjelo biti. Veseli me podrška iz Hrvatske, kako ne bi.

Nogomet je čudo. Može sve razje...i, ali i ujediniti, kao što je sada. Moramo biti ponosni na ovo što smo uradili i kako smo odigrali u Lisabonu - rekao je Ćiro.

Onda se prešlo na ono što nas očekuje sutra. Zadatak je nadoknaditi 0:1. Pod svaku cijenu.

- Zaje..n rezultat. Ne može biti neizvjesniji. Iz prve se javlja misao o jurišu. Međutim, to može biti i mač s dvije oštrice. Rezultat je obećavajući i treba znati da postoji i šansa produžetka.

Na pomisao juriša od početka javlja se opasnost od portugalske kontre i gola u našoj mreži.

- Boli me k...c ako primimo jer ćemo tada zabiti tri. Znam da su primili najmanje, ali mi smo dali najviše. Statistika je folklor. Dođe vakat kada ćeš dati više, a oni primiti. Ne pravim iluzije da ih nešto može prepasti. Nisu to papci.

Pokazati snagu

Na kraju je Ćiro ponudio svoju sliku meča u Zenici i stanja u kojem naša selekcija mora biti.

- To vidim kao dva boksera u ringu, koji se mjerkaju i procjenjuju ko je hrabriji, odlučniji, brži... I onda naš bokser krene bez milosti naprijed i pokaže snagu kojoj se protivnik mora pokoriti - zaključuje Blažević.

Miske poklonio hiljadu dresova za djecu


Zvjezdan Misimović je u saradnji s njemačkom telekomunikacijskom kompanijom "Fonic" poklonio hiljadu dresova i nogometnih lopti osnovnim školama u BiH. Misimović je jučer u hotelu "Hungaria" na Ilidži uručio ove poklone.

- Bez obzira na rezultat utakmice u srijedu, činjenica da smo uspjeli ući u kvalifikacije je već ogroman uspjeh za našu reprezentaciju. Sada je za nas izazov da počnemo razmišljati o budućim uspjesima i pobjedama, a to je jedino moguće ukoliko uključimo djecu i omladinu iz naše zemlje u ovaj sport.  Nadam se da ću barem malo doprinijeti ostvarenju cilja putem ove lične donacije - rekao je Misimović.

 Hadžihafizbegović optimista

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Emir Hadžihafizbegović posjetio je jučer reprezentaciju BiH na Ilidži i dugo razgovarao sa selektorom Blaževićem i kapitenom Emirom Spahićem.

- Utakmica u Zenici imat će posebnu teksturu i može se očekivati sadržaj kakav se rijetko viđa na nogometnim utakmicama. Čvrsto vjerujem u ove momke i stojim uz njih.

Očekujem da pobijede i prođu na Svjetsko prvenstvo jer oni to zaslužuju. Siguran sam da će atmosfera u Zenici biti veličanstvena i da ćemo slaviti po završetku te utakmice - rekao je Hadžihafizbegović.

Muratovića posjetio sin

Samir Muratović proveo je vrijeme prije ručka sa sinom Adinom, koji je imao na sebi Hofenhajmov dres Vedada Ibiševića. Osim Edina Džeke, najstandardniji Ćirin adut u kvalifikacijama, nažalost, neće igrati u Zenici zbog kartona, ali je obećao da će biti najvatreniji navijač na tribinama.