Previše je rizično da Pjanić i Misimović igraju zajednoNajbolji fudbaler BiH svih vremena Safet Sušić je subotnji okršaj "Zmajeva" i Portugala gledao u svom domu u Parizu. U telefonskom razgovoru za "Dnevni avaz" Pape je, uprkos porazu, izrazio zadovoljstvo igrom naše reprezentacije.

Kvalitetna ekipa

- Bili su, u najmanju ruku, ravnopravan protivnik Portugalu u Lisabonu, a to nije mala stvar. Osim prvih tridesetak minuta, kada su Portugalci, među kojima se osjetilo neigranje Ronalda, dosta lako dolazili do našeg šesnaesterca, ostali dio meča igrali smo dosta dobro.

Neko će možda reći da Portugalci nisu bili na nivou, da su igrali slabo. Ne mislim da je tako. Jednostavno, nismo im dozvolili da se razmašu, a to može samo kvalitetna ekipa kakva je BiH - rekao je Pape.

Dan nakon meča, legenda našeg fudbala razmišljala je o propuštenim prilikama.

Zna Ćiro

- Velika je šteta što nismo iskoristili nekoliko sjajnih šansi. Pogođena prečka i stativa u nekoliko sekundi, to je nevjerovatno. Baš nismo imali sreće, valjda će drugačije biti u srijedu na Bilinom polju. Zaslužili smo naklonost fortune.
 
U revanšu neće biti kapitena Spahića, Muratovića i Rahimića.

- To je ogroman hendikep za nas. Međutim, vjerujem da će selektor Miroslav Blažević pronaći adekvatne zamjene. Imamo realnu šansu da izbacimo Portugal, pogotovo ako ponovimo igru iz posljednjih petnaestak minuta meča u Lisabonu. Vjerujem u "Zmajeve".

Zna Ćiro kako, mada mu nije lako. Mnogi bi željeli da zajedno igraju Misimović i Pjanić, a to je previše rizično - poručio je na kraju Sušić.

Portugalci će igrati na kontranapade

- Pretpostavljam da će Portugalci u Zenici čuvati prednost i igrati na kontranapade, za šta imaju brze igrače poput Nanija, Simaa... Mogu biti veoma opasni, moramo imati to na umu. Prednost od jednog gola činit će ih opreznim, tako da nas čeka težak zadatak, ali ne i nerješiv.

Oni bi mogli izabrati zatvoreniju varijantu, a mi bi češće bili pred njihovim golom. Tu su onda prekidi, korneri, centaršutevi, slobodni udarci... Imamo dobre šutere Misimovića, Salihovića i Pjanića, a u skoku Džeku, Muslimovića, Ibiševića... Čini mi se da je to naša šansa.