Emir Spahić: Karton mi nikada nije teže paoDa su Portugalci pogađali stative i prečke, bili bismo prezadovoljni sa 0:1. Ali kada mi izrešetamo okvir gola, onda tih 0:1 izgleda mnogo gore nego što zapravo jeste.

Tako misli i Emir Spahić. Kapiten je dugo razmišljao da sastavi rečenicu kojom bi opisao ono šta mu je na pameti. Bio je utučen.

Žal za prilikama

- Šta mogu reći, osim da žalim za onim stativama i prečkama. Zaista nismo imali niti trun sreće. Napustila nas je u jednoj ovako važnoj utakmici.

Međutim, malo me hrabri to što smo Portugalu u Lisabonu napravili nekoliko prilika, čime smo pokazali da ipak imamo argumente da se nadamo prolazu. Drugi put ćemo, valjda, iskoristiti šanse, to nalaže svaka logika - kaže Spahić.  

Naš stoper je u Lisabonu imao pune ruke posla. Odradio ga je odlično. U odbrani je sve štimalo. Spahić je pomalo preuzimao konce i u sredini, pokušavao je dugim loptama pronaći naše napadače.

- Takav je bio plan. Vezni red nam nije najbolje funkcionirao. Teško smo prenosili loptu u fazu napada, pošto su Portugalci bili jako tvrdi u sredini i teški za probiti. Zato smo u pojedinim trenucima bili prisiljeni dugim loptama tražiti Džeku i Ibiševića - govori Spahić.

Kapiten neće igrati u Zenici, što našem timu predstavlja veliki udarac. Odbrana neće biti ista.

Bit ću uz tim

- Nikada mi teže nije pao žuti karton, ali jednostavno nisam imao izbora. Ipak je bolje to nego pustiti Portugalce da zabiju gol za 2:0 i praktično revanš učine nevažnim. Ne mogu opisati koliko sam utučen što neću biti na terenu, ali nadam se da moji prijatelji u Zenici mogu pružiti ono što se od njih očekuje i napraviti podvig. Ja ću biti uz njih - kaže Spahić.

 Ipak smo ispunili cilj

Gledajući rezultat, kapiten ipak nije toliko nezadovoljan.

- Cilj je bio da se na Lužu minimalno izgubi ili da se zabije gol. Ispunili smo ovo prvo i što se toga tiče, mislim da možemo biti zadovoljni - kaže Spahić.