Dzeko: Sanjamo MundijalSve je jasno kao dan. Pred nama je plej-of u kojem ne smije biti kiksa. Naš san je plasman na Svjetsko prvenstvo i nadamo se da ćemo ga ostvariti, rekao je Deko, vezni fudbaler Čelsija i portugalske reprezentacije.

Deko u nastavku razgovora za zvanični veb sajt Portugalske fudbalske federacije naglašava kako će izostanak Kristijana Ronalda biti veliki hendikep za njega i saigrače.

"Bez obzira ko će ga mijenjati, izostanak Ronalda na terenu uvijek će biti primjetan. Međutim, s druge strane fudbal je kolektivna igra, a mi imamo dovoljno fudbalera koji mogu kvalitetno igrati. Njegov izostanak ne može i ne smije biti izgovor za eventualni neuspjeh", priča Deko.

Karlos Keiroz, prvi strateg domaćina, tvrdi da će u večerašnjem ogledu odlučivati nijanse.

"Iako nećemo nastupiti u najjačem sastavu, odnosno sa Kristijanom Ronaldom, pred nama je važnih 180 minuta igre što je dovoljno da i ostali portugalski igrači pokažu da zaslužuju plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici. U utakmicama sa Bosnom i Hercegovinom odlučivaće najsitniji detalji. Iako priželjkujem naš plasman na Svjetsko prvenstvo, svjestan sam da to neće biti lagan zadatak za mene i moje igrače. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost u bh. timu, ali isto tako uvidjeli smo i slabosti protivnika i nastojaćemo ih kazniti", rekao je Karlos Keiroš, selektor Portugala.