Portugalci jesu favoriti ali ipak vjerujemo u prolazHajduk je u posljednje vrijeme zaredao sa porazima - prvo kući od Šibenika, pa u gostima kod Karlovca. Oba puta su Splićane rušili bh. internacionalci, prvo Ermin Zec, a potom Haris Redžepi.
Senijad Ibričić je, poput većine suigrača, posrtanje svog kluba teško podnio. Kaže da je očekivao nastavak uzleta, a uslijedilo je novo poniranje. Nakon utakmice sa Karlovcem odigrane u subotu, u hrvatskim medijima su se pojavili natpisi kako policija čuva hajdukovce na treningu.

Nije bilo policije

- Ma, nije bilo policije. Nekoliko policajaca nas je sačekalo nakon povratka iz Karlovca, ali to je ovdje normalno. Nije situacija tako napeta. Normalno idem u grad i nikakvih problema nisam imao - kaže Ibričić u razgovoru za "Dnevni avaz".
Idućeg vikenda je najveći hrvatski derbi. U Split dolazi Dinamo, a Torcida je najavila bojkot. Bio bi to potez kakav do sada nije viđen.
- Sumnjam da će se to desiti. Neće naši najvjerniji navijači izdržati da ne dođu na derbi. Vjerujem kako ćemo slaviti. Mora nas jednom krenuti, a pobjeda nad Dinamom je najbolji lijek za izlazak iz krize - dodaje Ibro.
Kaže kako jedva čeka okupljanje reprezentacije i utakmice baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Portugala.

Puni samopouzdanja

- Vjerujem da ćemo proći Portugal. Odigrali smo dobre kvalifikacije i dobili puno samopouzdanja. Portugalci jesu kvalitetniji od nas, sigurno je da su favoriti, ali to nije razlog da se predamo. Sigurno ćemo pokazati naše najbolje izdanje u tim utakmicama - kaže Ibričić.

Novi ugovor će sačekati Iako je skoro sve bilo dogovoreno, novi ugovor između Hajduka i Ibričića će sačekati bolja vremena.
- Situacija trenutno nije dobra i sačekat ćemo da se sve razriješi. Sve smo dogovorili, ali sam odlučio da je bolje sačekati da prođe ova kriza prije nego što eventualno potpišem - Ibričićeve su riječi.