Tabela premier lige

Tabela Grupe 7

Od 12-02-2004
 Danas  44 
 Ukupno  148362 
Danas: 09/02/2005
02:58:57 GMT+1
+ Trenutno prisutno: [ 2 ]
+ Rekord u min: [ 235 ]
+ Bihsoccer statistika


 Premier liga Bosne i Hercegovine sezona 2004/2005

 Biće teško jer svi žele da nam "skinu skalp"
Nogometaši Zrinjskog, jesenjeg prvaka Premijer lige BiH, nalaze se u Međugorju gdje se pod budnim okom trenera Franje Džidića spremaju za nastavak takmičenja. Dušan Kerkez, veznjak "plemića" i potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine, vrijedno "sakuplja kilometre" na pripremama.

"Nalazimo se u karantinu da bi stručni štab imao potpuniji nadzor nad svakim pojedincem. Pripreme su klasične. Teško je dva puta dnevno trenirati, ali to je nužno ako mislimo napredovati. Moramo iz ovog razdoblja izaći potpuno spremni, kako fizički, tako i psihički. U ovom prvom dijelu smo se više bazirali na fizički dio nego na utakmice, ali biće dosta prilika za uigravanje", kazao je Kerkez.

NN: Na ovim pripremama se nalazi veliki broj novih igrača. Da li Vam je tko od prinova zapeo za oko?

KERKEZ: Do sada smo odigrali premalo utakmica da bih mogao komentarisati nečiji kvalitet. Mogao bih izdvojiti Ronalda Miočića, jer posjeduje već fudbalsko iskustvo, a na terenu se pokazao kao kvalitetan. Ima tu još nekoliko mladih talentiovanih momaka, a da li su oni pojačanja za Zrinjski, to ćemo vidjeti.

NN: Što očekujete od nogometnog proljeća?

KERKEZ: Očekujem da održimo ono što smo postigli ove jeseni. Naravno, biće teško, jer svaka ekipa u Premijer ligi će htjeti da nam "skine skalp". Imamo dobru ekipu koja sigurno može dobro igrati na oba fronta. Mostar je grad koji zaslužuje titulu, a ja se nadam da ćemo mu barem jednu i priuštiti.

NN: Reprezentacija?

KERKEZ: Čitao sam u medijima da će se moje ime naći na širem spisku selektora Blaža Sliškovića uoči prijateljskog susreta sa Iranom. Ako se tako nešto i ne dogodi, tada se nadam da će reprezentacija pobijediti i u onim najtežim utakmicama u grupi protiv Belgije i Latvanije.

Naravno, tu za ambicije pojedinaca ne smije biti mjesta, vodilja treba da bude samo uspjeh reprezentacije.

M. DAMJANOVIĆ (nezavisne.com)

     Napisao Eldin20  January 21, 2005, 12:27 am                            

Google
Copyright 2003-2005 Sva prava zadrzava bihsoccer.com
Hosting sponzor www.1o1.com site & forum
Diskusije  |  Kontakt  |  BHS Team